banner78
banner25

Ruh Sağlığı hastanemizde açıldı!
Edirne'de, Balkan Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi törenle açıldı.
Trakya Üniversitesi'nce, Balkan Yerleşkesi'nde temeli 2009 yılında atılan ve 3 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan Balkan Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin açılışını Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, İl Sağlık Müdürü Hatice Gül yaptı.
Enver Duran, 50 yataklı hastanenin açılışında, DPT ve bütçe koordinatörlerinin 165 bin metrekare kapalı alana sahip hastanesi olan Trakya Üniversitesi'ne, ek hastane yapılması için direndiğini söyledi.
Buna rağmen, İçişleri Bakanlığı'nın, emniyet teşkilatının, kentteki sivil toplum örgütlerinin, Edirne Sağlık Müdürlüğü'nün ve bu işi yapacak olan psikiyatri anabilim dalı görevlilerinin desteğiyle hastaneyi açmayı başardıklarını ifade eden Duran, ''Hep birlikte olduk ve bölgenin ihtiyacı olan, özelikle medeniyetin ve refahın yükselmesiyle artan psikiyatrik hastalıkların tedavisinde ihtiyaç duyulan bu tesisin yapılması için el birliği, güç birliği yaptık ve bu günlere kadar geldik. Devletimize şükranlarımızı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum'' dedi.
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh ve Sinir Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdal Vardar da 3 bin 500 metrekare kapalı alana sahip hastanenin 50 yatak kapasiteli olduğunu belirtti.
Hastanenin uyuşturucu ve madde bağımlılarına da hizmet vereceğini ve bu konu için de 12 yatak ayırdıklarını dile getiren Vardar, şunları kaydetti:
''Türkiye'de, ruh sağlığı ve hastalıklarına düşen yatak sayısı 3 bin 500. Bu sayı Avrupa standartlarının çok altında. Bu bakımdan Sağlık Bakanlığı Türkiye'deki psikiyatri hastalarına daha iyi hizmet verebilmek için hasta yatak sayısını artırmayı amaçlamıştır. Hastanemiz de bu projelerden biridir.
Hastanemizde hem psikiyatri hekimlerinin yetiştirilmesi için eğitim hizmetleri hem de ruhsal yönden sorunları olan hastalara hizmet verilmektedir. Bu alanda eksik olan yatak kapasitesine katkı sağlayacaktır. Bölgemizde eksik olan bu hizmetlerin tamamlanmasını sağlayacaktır. Büyük bir açığı kapatacaktır. Bölgemizde böyle bir hastane olmadığı için geçmişte hastalar Ankara, İstanbul, İzmir gibi kentlere gitmekteydi. Artık, buralara gitmeyeceklerdir. Alkol ve uyuşturucu bağımlıların sorunlarının çözümüne de destek verecektir.''
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30