banner137
banner25

Riskleri var!

Bazı AVM ve çay bahçelerinde bulunan boks makinelerinde güç gösterisi yapan kişilerin çeşitli yaralanmalara maruz kalınabileceği uyarısında bulunuldu.

1 TL karşılığında boks torbasına vurularak belli kilograma ulaşılmasıyla adeta güç gösterisi yapan gençler spor yaralanmaları ile karşı karşıya kalabiliyorlar.Konusunda uzman kişilerin yaptığı uyarılara göre ısınmadan yapılan ani hareketler kaslarda yırtılma ve yaralanmalara neden olabiliyor.

Fizik ve Tedavi Uzmanı Dr.Turgut Terzi yaptığı uyarıda gençlerin özellikle ilgi gösterdiği bu tip makinelerin tamamen güç denemek maksatlı olduğunu belirterek “yuvarlak bir meşin önünüze geliyor ve siz ısınmadan kaslarınızdan olağanüstü bir güç bekleyerek vuruyorsunuz.Asla ve asla yapılmaması gereken bir hareket.Ani vurmalarda kas yırtılması,omuzda tendon zedelenmesi,parmak ve kemiklerde zedelenme,dirsekte hasar oluşur ve tedavisi uzun süren kas ve eklem hasarları meydana gelebilir.Bu tip oyuncaklara aldanarak güç gösterisi yapmak pahasına bunları yapmayın”dedi.

Öte yandan okul öğrencilerine de çağrıda bulunan Uzman Dr.Turgut Terzi “çocuklarımız sırtlarında taşıdıkları çantalarla zaman zaman birbirilerine şaka yolluda olsa hareketler yapıyorlar.Örneğin arkadaşının çantansa aniden asılarak boyun zedelenmeleri yaşanabiliyor.Yine şaka yollu çelme takma hareketleri büyük sorunları yaratabiliyor.Bunlara dikkat edilmesi lazım”diyerek uyarıda bulundu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30