banner78
banner25

Pedallar usta için dönecek!
Edirne Bisiklet Kulübü Derneği (EBİS) üyesi 6 sporcu, ''Mimar Sinan'ın Eserlerine Saygı Turu'' kapsamında, dünya mirası listesinde yer alan Mostar Köprüsü'nden başlayıp, Selimiye Camii'nde son bulacak yolculukları için Bosna-Hersek'e gitti.
Edirne Rotary kulübünün destekleri ile tertip edilen Mimar Sinan’a saygı turu adı verilen proje kapsamında bugün Mimar Sinan heykeli ve onun eşsiz eseri Selimiye Cami önünde yapılan açıklama ile EBİS üyeleri startın verileceği Mostar’a araçları ile hareket ettiler.
Rotary dönem başkanı Muzaffer Memiş yaptığı açıklamada Edirne Rotary kulübü olarak Edirne’de eksikliğini hissettiğimiz ne varsa onun hayat bulması için sürekli katkı yapmaya çalışıyoruz diyerek gerçekleşen projenin önemine değindi.
Muzaffer Memiş yaptığı açıklamada “biz sadece destek olduk.Asıl zor olan bisikletçilerin EBİS grubunun 1400 km lik kat edecekleri yoldur.Mostar’dan çıkacakları yol Edirne’de son bulacak.Çeşitli zorluklarla karşılaşacaklar ama bu zorluklar onları yıldırmayacak.”dedi.
EBİS Başkanı Sadi Çalışkan ise yaptığı açıklamada, sporcuların bisikletleriyle yaptığı tarihe yolculuk projesiyle bir ilke imza atacaklarını belirtti.
Çarşamba günü Mimar Sinan'ın öğrencisinin yapmış olduğu Mostar Köprüsü'nden bisikletleriyle start alacaklarını anlatan Çalışkan, ''Yolculuğumuz, Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'nde son bulacak. Amacımız tarihimize, tarihi değerlere sahip çıkmak. Bisiklet sporunu vatandaşlarımıza, gençlere sevdirmek'' dedi.
Proje kapsamında EBİS üyesi 6 sporcu, 9 Mayıs'ta Mostar'dan yola çıkacak ve 18 Mayıs 2012'de Edirne'ye ulaşacak.
Sporcular, Mimar Sinan'ın eserlerinin bulunduğu güzergahta, dünya mirası listesinde yer alan Mostar Köprüsü'nden başlayıp, yine dünya mirası listesinde yer alan Edirne Selimiye Camisi'nde son bulacak turda, 1400 kilometre yol kat edecek.
Bosna-Hersek, Sırbistan, Karadağ, Kosova, Makedonya ve Bulgaristan güzergahlarını kullanılacak olan sporcular, saatte 25 kilometre olmak üzere günde 140 kilometre yol gidecek.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30