banner137
banner25

Parmak güreşinin galibi Gürkan!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 652'nci ve 656'ncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı "Sarı Fırtına" lakaplı İsmail Balaban'la yaptığı yağlı parmak güreşini kazandı.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin düzenlendiği Sarayiçi'nde bir içecek firması, yağlı parmak güreşi standı kurdu. Standa gelen Gürkan ve  Balaban, güreş öncesi parmaklarını yağladı.

Hakemin kuralları hatırlatmasının ardından başlayan yağlı parmak güreşi yaklaşık 1,5 dakika sürdü.

Gürkan, Balaban'ı 3-1'lik skorla mağlup etti.

Belediye Başkanı Gürkan, güreşin ardından yaptığı açıklamada, başpehlivanla parmak güreşi yapmanın kolay olmadığını söyledi.

Elindeki kızarıklığı gösteren Gürkan, "İsmail, Atatürkümüz'ün de bahsettiği ender pehlivanlarımızdan. Hem yüreği kocaman hem gücü muhteşem hem imanı muhteşem aslan kardeşimiz bizim. Kendisiyle gurur duyuyoruz." dedi.

Başpehlivan Balaban da ilk kez parmak güreşi yaptığını belirterek, "Muhtemelen başkanımızın da ilk güreşi. Zevkli bir müsabaka oldu, başkanımızı tebrik ediyorum galip geldiğinden dolayı. Bu maçı kabul etmiyorum, sahaya çıkıp yağlanıp güreşmeliyiz. Kispet giyip güreşelim. Gücümü tam sergileyemedim." diye konuştu. "Maçta şike var" diye espri yapan Balaban, Gürkan'ı kutladı.

Güreşin ardından hakem Balaban ve Gürkan'ın elini havaya kaldırdı.

Belediye başkanı Gürkan, standa gelen çocuklarla da parmak güreşi yaptı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30