banner137
banner25

Parlamentolar arası değişim için Edirne'deydiler!
TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Tekelioğlu, ''Proje kapsamında Türkiye'ye gelen Avrupalı misafirler, AB yolunda değişen ve büyüyen Türkiye'yi tanımış oluyor'' dedi.
Tekelioğlu, TBMM ve AB tarafından ortaklaşa yürütülen Parlamentolar Arası Değişim ve Diyalog Projesi kapsamında Devecihan Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda, proje ile yurt içi ve dışında çeşitli faaliyetler yürütüldüğünü söyledi.
Toplantının hedefinde dünya gençliğinin olduğunu belirten Tekelioğlu, şunları kaydetti:
''Toplantılarımızda AB'de Türkiye'ye mesafeli duran ülkeler ile bir takım değişim ve diyalog adı altında toplantılar yaparak Türkiye'yi onlara anlatıyoruz. Proje kapsamında Türkiye'ye gelen Avrupalı misafirler, AB yolunda değişen ve büyüyen Türkiye'yi tanımış oluyor. Uzaktan gelen ve Türkiye'yi tanımayanlara kültürümüzü anlatıyoruz. Edirne'yi dışarıdan tanımak yerine içine girip tanımak nasıl önemliyse Türkiye'yi yerinde görüp tanımak da öyledir.''
Tekelioğlu, daha önce Hatay'da ''Göç yönetimi'' konulu bir toplantı yaptıklarını, Edirne'deki toplantının ise gençlere yönelik olduğunu belirterek, ''Projenin Edirne'deki ayağında gençlerin politikaya katılımlarını artırmayı amaçlıyoruz. Toplantıya katılan Avrupalı parlamenterler, sivil toplum kuruluşu ve gençlik kolları temsilcileriyle 'Gençliğin siyasete katılımı' ve 'AB ve Türkiye'de STK ile siyasi partiler arasında kültürel diyaloğun gelişmesi' konuları tartışılacaktır'' diye konuştu.

-''Sivil toplumun desteğiyle başarı elde edilir''-

Edirne Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can da, iç ve dış politikaların oluşturulması konusunda sivil toplumun desteğinin alınması ile başarının elde edilebileceğini belirtti.
Toplumun ulusal ve uluslararası politikalar için bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Can, ''Söz konusu uluslararası örgütler, oluşturulan politikaları topluma anlatması gerekir. Anlayış ve diyalog ile gerçekleşir. Ayrıca, Edirne, ülkemizin Avrupa'ya açılan kapısıdır. Edirne'nin bu toplantı için seçilmiş olmasından memnuniyet duyuyorum'' dedi.
Hollanda Hristiyan Demokrat Parti Gençlik Kolu Başkanı Arrıe J.D. Vıs de, dünya gençliğinin siyasete erken yaşlarda atılması gerektiğini ifade etti.
Bir ülkenin geleceğini gençlerin oluşturduğunu kaydeden Arrıe J.D. Vıs, ''Bu toplantılar ile gençliğe siyaseti tanıtıyoruz. Toplantılarımızda belli başlı konuları tartışıyor ve sorunlara çözüm arıyoruz. Arkadaşlarımız siyasi partisinin yaklaşımına göre düşüncesini beyan ediyor. Bizde doğru olup olmadığı yönünde o arkadaşımıza görüşlerimizi sunuyoruz'' diye konuştu.
Toplantıya, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli'nin de aralarında bulunduğu yaklaşık 40 Avrupalı parlamenter katıldı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30