banner78
banner25

Otel fiyatları coştu!

Edirne’nin bayramı olarak bilinen ve bu yıl 14-15-16 Temmuz tarihleri arasında 656’ncısı yapılacak olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesinde Edirne’de bulunan bazı otellerin fiyatları adeta dudak uçuklattı.Gerek pehlivanların gerekse güreş severlerin konaklamak için tercih ettiği ve aylar öncesinden rezervasyon yaptırdığı otellerde boş yer kalmazken bazı otellerin boş yer yok diyerek,elinin altında açıkta bıraktığı odaları fahiş fiyata satmaya kalkması fırsatçılık olarak nitelendirildi.

Edirne’nin önde gelen yıldızlı otellerinin belediye tarafından rezerve edilmesi veya pehlivanlar ile güreş severler tarafından önceden kapatılması karşısında tedbir alan bazı otellerin boş bıraktığı odaları yüksek fiyattan sattıkları önde gelen otel sitelerinde görüldü.

Normal şartlarda 200-400 TL aralığında satılan oda fiyatlarının 14-16 Temmuz tarihleri arasında en düşük 2 bin 233 TL’den satılmak istenmesi akıllarda durgunluk yarattı.

Oda fiyatlarının yüzde 200 arttığını belirten turizmciler ise Bakanlık tarafından öngörülen alt ve üst fiyat limitlerinin aşılması durumunda cezai işlem yapıldığını ancak yaratılan fırsatçılık nedeniyle oda fiyatlarının bu denli yüksek tutulduğu ifade edildi.

Yağlı güreşin bir tutku olduğunu ve izlemeye gelen güreş severlerin arasında iş adamlarının bulunduğuna dikkat çeken acente sahipleri ise “otel fiyatların yüksek olması normal.Ancak bu kadar yüksek olması doğal değil.Fakat otele gidildiğinde bu fiyatın uygulanacağını sanmıyoruz.Zaten bazı pehlivanlar veya yakınları genelge ev kiralama yolunu seçerek cümbür cemaat kalmayı tercih ediyorlar.Kaldı ki yıldızlı oteller pehlivan konaklatma taraftarı değil.Malum yağ kokusu odaya ve yatağa bulaştığı zaman uzun bir süre çıkmıyor.Buda işletmecilerin hoş karşılamadığı bir durum”dediler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30