banner78
banner25

Nehir debileri arttı!

Bulgaristan'da son haftalarda yağan aşırı yağışlar nedeniyle bu ülke topraklarından doğarak ülkemiz sınırlarından Edirne'ye giren Meriç ve Tunca nehirlerinin debileri arttı.
Yaklaşık 1 haftadan bu yana zaman zaman kar zaman zaman sağanak şeklinde bölgede kendini gösteren etkili hava,Tunca ve Meriç mehirleri üzerinde kurulu olan baraj su seviyelerinin artmasına neden oldu.Kar yağışı sonrası başlayan yağmurun karda hızlı erimeye neden olduğunu belirten yetkililer,havzada toplanan suyun baraj ve nehir kollarına geldiğini bununda su seviyesinde hızlı artışa neden olduğunu kaydettiler.
Arda nehrinde su seviyesinin sarı alarm olan 1.seviyeye çıktığı,Meriç nehrinin ise 300 metreküp/saniye ölçüldüğü grafiklerde görüldü.
Arda nehrinin 250 metreküp/saniye,Tunca nehrinin ise 15 metreküp/saniye ölçüldüğü ifade edildi.
Yetkililer seviyelerin normal olduğunu,endişe edilecek bir durumun görülmediğini kaydettiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30