banner78
banner25

Mülteci-Der Edirne şubesi açıldı!
Mültecilerle Dayanışma Derneği (Mülteci-Der) Genel Başkanı Taner Kılıç, ''Keşke herkes vatandaşı olduğu ülkede mutlu, huzurlu ve refah içerisinde yaşayabilse'' dedi.
Kılıç, Mülteci-Der Edirne Şubesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, insan hakları ihlalleri ve ekonomik gelir dağılımındaki dengesizliğin devam ettiği sürece insanların dünyada yer değiştireceğini söyledi.
Tarihin her döneminde iltica hareketinin yaşandığını belirten Kılıç, Türkiye'nin de göç konusunda ciddi bir geçmişe sahip olduğunu ifade etti.
Türkiye'nin dünyada yaşanan olaylardan dolayı büyük bir göç hareketi ile muhatap olduğunu anlatan Kılıç, ''Keşke herkes vatandaşı olduğu ülkede mutlu, huzurlu ve refah içerisinde yaşayabilse. Biz dernek olarak sığınmacılar, göçmenler ve bütün insani korumaya ihtiyacı olan kişilerin haklarının savunulması, hukuki anlamda onlara yardımcı olunması, bu konuda lobi ve kampanyalar yapılması anlamında etkinliğimizi sürdürüyoruz. Bu konuda kamu oyunda farkındalığın yükseltilmesi için eğitim çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. İzmir'de 2008 yılında kurulduk ancak Türkiye'nin birçok yerinde çalışmalarımız oldu. Edirne'de de bu konuya duyarlı insanların bize başvurması sonucunda Edirne şubesini açtık. Şube içerisinde üye tabanı ve yönetim kısmı olacak. Mülteci - Der Edirne Şubesi, sonuç olarak mülteciler ve göç konusunda Edirne'de sivil bir hareketi başlatmış olacak'' diye konuştu.
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Görevlisi Elif Selen Ay da, bir çok göçmenin Edirne'den giriş ve çıkış yaptığını söyledi.
Göçmenlerin birlikte hareket ederken yine birlikte zarar gördüğünü anlatan Ay, ''Edirne, mülteciler konusunda trajik olaylar yaşadı. Özellikle bu insanların uluslararası korumaya ihtiyacı var. Devlet yetkililerimizin öncelikle bu insanlarla görüşerek, onların sorunlarını dinlemesi gerekir'' diye konuştu
Ay, BM'nin, mülteciler konusunda Mülteci-Der ile birlikte çalışmalar yaptığını belirterek, derneğin 'hak' temelli olduğunu kaydetti.
Mülteci-Der'in Edirne'de faaliyet göstermesinin BM açısından da son derece önemli olduğunu ifade eden Ay, ''Dünyadaki göç meselesi tek başına çözülebilecek bir durum değil. BM, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve dernek birlikte hareket etmelidir'' ifadelerini kullandı.
Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu da, Mülteci-Der aracılığıyla da toplumun mülteciler ve göç konusunu tam anlamında öğrenebileceğini söyledi.
Edirne'nin sınır kenti olmasından dolayı mülteciler ve göç konusuyla ilgili konuların sıkça görüldüğünü belirten Tanrıkulu, ''Mültecilerin Edirne'deki yeni barınma yeri, bu konuda bizim de yüreğimize su serpti. Dünyada eşitsizlik, haksızlık ve sömürü düzeni oldukça bu göçler olacaktır. Önemli olan bu bataklığı kurutmak ve mülteciler konusunda bugünkü gibi olumlu çalışmalar yapmaktır'' şeklinde konuştu.
Mülteci-Der Edirne Şubesi Kurucu Başkanı Levent Dinçeli de, mültecilerin en önemli geçiş güzergahın Edirne olmasından dolayı derneğin bir şubesini de burada açtıklarını kaydetti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Av. İsmail Kıray 12 yıl önce

saçma.böyle bir dernek saçmalığı sadece bizim gi ülkelerde olabilir.

banner30