banner137
banner25

Müezzinoğlu''Edirne, bir medeniyetin dünyaya zenginlik olarak sunulduğu şehirdir''
İstanbul Bağcılar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Trakya ve Rumeli dernek başkan ve yöneticileriyle toplantı yaptı.
Müezzinoğlu, Bağcılar Belediyesi Malatya Konağı'ndaki toplantıda dernek başkanları ve yöneticilerinden Edirne vizyonu için destek istedi.
Osmanlı'nın Rumeli'de 1300'lerde başlayan ve 1850'li yıllara kadar devam eden dönemde Balkan coğrafyasının huzur içinde olduğunu anlatan Müezzinoğlu, Osmanlı'nın gücünü yitirmesiyle birlikte milyonlarca insanın Balkanlar'da kendi topraklarını terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi.
Müezzinoğlu, Edirne'nin de önemine değinerek, ''Edirne, Bursa'nın oğlu, İstanbul'un babasıdır. Edirne 92 yıl Osmanlı'ya başkentlik yapmış bir şehrimiz. Bir medeniyetin dünyaya zenginlik olarak sunulduğu şehirdir'' diye konuştu.
Pek çok millet tarafından kuşatılmasına rağmen İstanbul'un fethedilemediğini hatırlatan Müezzinoğlu, İstanbul'un ancak Edirne'de yapılan hazırlıklar sonucunda fethedilebildiğini, bu yönüyle Edirne'nin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiğini ifade etti.
Müezzinoğlu, şunları kaydetti:
''Edirne bizim için tarihi bir öneme sahip. Herkesin yaşadığı şehirlere karşı sorumlulukları var. Hepinizi Edirne vizyonuna destek vermeye davet ediyorum. Bu bir sorumluluktur, bir borçtur. Makamları mevkileri ne olursa olsun bu sorumluluğu yerine getirmeyenler borçlu olarak giderler.''
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da ''Bağcılar'daki çalışmalarda Balkanlar'dan gelen hemşehrilerimizin pek çok etkinlikte öncülüğünü görmekten mutluluk duyuyoruz'' dedi.
Balkan Savaşları'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla Kırklareli Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirecekleri sempozyum hakkında da bilgi veren Çağırıcı, katılımcıları sempozyuma davet etti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30