banner78
banner25

Müezzinoğlu “FETÖ darbesini şekillendiren güç, yalnız bunak bir hoca olamaz!”

İlçe kongre sürecini tamamlayan Ak Parti Edirne Merkez İlçe Teşkilatı 6’ncı Olağan kongresini bugün Edirne Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yaptı.

400 delegenin oy kullanacağı Olağan kongresinde adaylığa Tek liste ile Av.Çağrı Muştu girdi.

Kongreye Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Bursa Milletvekili Dr.Mehmet Müezzinoğlu katıldı.Müezzinoğlu burada yaptığı konuşmada FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in 15 Temmuz hain darbe girişimini yalnız başına şekillendiren bir güç olamayacağını arkasında birilerinin olduğunu ifade etti.

Bir süredir ilçe kongrelerini gerçekleştiren Ak Parti İlçe teşkilatı son olarak Merkez İlçe Kongresini de yaptı.Geçtiğimiz aylarda ilçe Başkanı Kerem Arda’dan boşalan başkanlık koltuğuna vekaleten oturan Av.Çağrı Muştu bugün yapılan kongrede tek liste ile Merkez İlçe Başkanı oldu.

Saat 11:00’da başlayan kongreye delegeler katılım gösterirken,kongrenin en önemli konuğu her zaman olduğu gibi Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Bursa Milletvekili Dr.Mehmet Müezzinoğlu oldu.

Kongre divan heyetinin oluşturulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşkilatları adına gönderdiği sinevizyon konuşması salonda büyük bir merakla izlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında bugüne kadar teşkilatlarda görev almış ve alacak olan Ak parti sevdalılarına teşekkür ederek “Ak Parti demokrasiden ekonomiye,ülkemizde Cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanların kat ev kat hizmetler gerçekleştirmiştir. Milletimizden, tarihimizden ve medeniyetimizden almış olduğumuz güçle sürekli kendimizi yenileyerek,geliştirerek inşallah daha uzun yıllar boyunca ülkemize hizmet etmeyi sürdüreceğiz”dedi.

Ak Parti Merkez ilçe eski başkanı Kerem Arda’nın yaptığı anlam yüklü konuşma sonrasında Ak Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen kürsüye gelerek partinin geldiği noktayı aktardı ve özellikle hükümetin çiftçiye yönelik yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İL Başkanı İlyas Akmeşe ise Ak Parti’nin giderek büyüyen bir aile olduğunu ve herkesi kucaklayan bir parti olduğunu kaydetti.

Oylama öncesinde son olarak kürsüye Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Bursa Milletvekili Dr.Mehmet Müezzinoğlu geldi.Müezzinoğlu kongrede yaptığı konuşmada birlik ve beraberlikten bahsederek kırgınlıkların ortadan kalkması gerektiği vurgusu yaptı.

CHP’nin Milli iradeye yönelik eleştirilerini hatırlatan Müezzinoğlu Adalet yürüyüşleri konusunda CHP’ye yüklendi. “Bugünlerde utanmadan sıkılmadan Adalet yürüyüşleri yapıyorlar.Arkadaşlar başörtüsü sorunu varken adalet yürüyüşümüz değil,zulüm yürüyüşlerini yapıyordunuz bu ülkeye bu milletin genç evlatlarına.Yüzde 47 oy almış bir siyasi parti kapatma davası açıldığında alkış tutuyordunuz.Ah bir Ak Parti kapatılsa da meydan bize kalsa diyen sizler değil miydiniz?O zaman milletin adaleti,milli vicdanın adaletli, sandığın adaletli demokrasinin adaleti hiç aklınıza gelmedi mi? 27 Nisan e muhtırasında,e bildirgesinde ertesi sabah noktasına virgülüne dokunmadan aynen kabul ediyorum diyen CHP zihniyeti Milli iradenin hak ve adaletin de neredeydi?Milletin adaleti üç dört tane omuzu pırpırlı ya teslim edilecek bir anlayışa daha önce hep alkış tuttuğunuz o gün de alkış tutan bir sıfatınız var bir özelliğiniz var. Bugün yine istediğinizde bu ülkenin demokrasi ile kimse oynayamaz bu milletin vicdanıyla kimse oynayamaz”şeklinde konuştu.

15 Temmuz hain darbe girişimine değinen ve FETÖ terör örgütü lideri Fethullah Gülen’e “bunak hoca”diyen Müezzinoğlu “Bu millet bu oyunların bedellerini çok ağır olarak yaşadı ve görüyor. Gezi olaylarından bu yana başlayan tuzakları 15 Temmuz hain FETÖ darbesine kadar şekillendiren güç yalnız bunak bir hoca olamaz!Bu hocayı organize eden bunu maşa gibi kullanan ve bunu aracı kılan bir irade. Evet 250 şehidimize bedel oldu. 2bin 200 gazimiz oldu.Bu milletin kaderiyle karanlık bir geceyi oynamak isteyenler Allah'a şükürler olsun ki bu milletin cesareti bu milletin feraseti bu milletin asaletiyle aştık ve O nedenle bu büyük milletin kaderiyle oynamak isteyen bütün tuzakları yine bu salonlarda ki sizler bizler hep beraber dünya beşten büyüktür diyen Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde aşacağız”dedi.

Kongre sonrasında yapılan sayımda tek liset ile seçime giren Av.Çağrı Muştu Ak Parti’nin yeni Merkez İlçe başkanı oldu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30