banner137
banner25

Motorlar stop etti!

Edirne kent genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kurak geçmesi üreticiyi kara kara düşündürmeye başladı.

Tunca ve Meriç nehirlerini kullanarak sulama yapan üreticiler,nehirlerden aldıkları suyun seviyesinin düşmesinden dolayı motorlarının çalışmadığını belirterek kuraklık tehlikesinin kapıda olduğunu kaydettiler.

Bulgaristan’da bulunan barajlardaki doluluk oranlarının düşük olduğunu bu yüzden Bulgaristan hükümetinin suyu sadece enerji üretimi amaçlı saldığını onun haricinde su salmadığını belirten üreticiler böyle devam etmesi durumunda verim düşüklüğü başta olmak üzere,sulamaya bağlı tarımda ciddi verim kaybı yaşanabileceğini ifade ettiler.

Konu ile ilgili arayış içerisinde olduklarını ve üreticilerin kendisine sürekli bilgi verdiklerini ifade eden Edirne Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arabacı, sahadan sürekli bilgi aldıklarını ve bölgenin tamamında susuzluğun baş göstermeye başladığını belirtti.

Gün içerisinde konunun muhatapları ile bir araya geleceklerini ve çözüm arayacaklarını belirten Arabacı “üreticilerimizin su motorları stop etmiş durumda.Nehir su seviyesindeki düşüş düşündürücü ve bir o kadar endişe verici.Üreticilerimiz ve DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile ne yapılabileceği konusunda fikir alış verişinde bulunacağız”dedi.

Sabah saatlerinde Tunca nehrinden sulama yapan bazı üreticilerin su seviyesindeki düşüşten dolayı motorlarının durduğunu ve su aktarımını yapamadığını belirten Arabacı “gerekirse Bulgaristan tarafı ile görüşülsün ve para ile de olsa su salınması sağlansın.Yoksa zor günler bizi bekliyor”ifadelerini kullandı.

DSİ nehir debi verilerine göre ise Tunca nehri 9 metreküp/saniye Meriç nehri ise 72 metreküp/saniye olarak ölçüldü.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30