banner78
banner25

Köse "Edirne'li kadınlar dirençli ve güçlü!"

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Edirneli kadınlarla bir araya geldi. CHP İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda TBMM’nin gündeminde olan nikah kıyma yetkisi yasasıyla ilgili de konuşan Köse, eğer yasa geri çekilmezse 81 ilde bulunan kadınları meclis önünde protestoya çağıracağını dile getirerek; “Kadınların gücünü ölçmeye kalkmasınlar. Haklarımızın elimizden alınmasına asla izin vermeyeceğiz!” dedi.

CHP Parti binasında gazetecilere açıklamalar yapan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse'ye İl Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu ev sahipliği yaparken CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu,CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ve çok sayıda kadın eşlik etti.

Genel Başkan fatma Köse kadın sorunları hakkında konuşarak Anadolu kadınının'da Trakya kadını gibi olmasını istedi.

“ANADOLU’DA BU GÜCÜ ÇOK FAZLA HİSSEDEMİYORUM”
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Edirne’de çok aydınlık bir kadın gücü olduğunu bunun Anadolu’ya da yayılmasını istediğini söyleyerek; “Edirne çok aydın bir kent. Gönül ister ki Anadolu’da da böyle kadın gücü olsun. Yaptığım çalışmalarda açıkçası bu kadın gücünü çok fazla hissedemiyorum. İyi ki varsınız, iyi ki buradasınız. Bu anlamda sizinle bizim birlikteliğimiz çok kıymetli. Çünkü öyle toplantılar yaptım ki; 10 kadının bir araya gelemediği, kadınların sokağa çıkamadığı, ikincilleştirildiği, hayattan koparıldığı ve türlü acılarla karşı karşıya kaldığı kadınlarımızla bir araya geldik. Ama Edirne’de umudum arttı. Çünkü Edirne’de siz varsınız, sizin gibi aydınlık kadınlar var. Gerçekten bu umudun Anadolu’ya ve ülkemize dalga dalga yayılmasını diliyorum.” dedi.

“EDİRNELİ KADINLAR DİRENÇLİ VE GÜÇLÜ”

Köse, Edirneli kadınların Cumhuriyet değerlerine, özgürlüğüne düşkün, direngen ve güçlü olduğunu her yerde böyle bir gücün olmasını umut ettiğini belirterek; “Edirne Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapmış bir ilimiz. Edirne Mimar Sinan’ın imar ettiği kültür şehri. Demokrasiye saygılı, çağdaş, uygarlığı yol alan, bilimi rehber edinen bir ilimiz. Son getirilen uygulamalarla bilim, ilim maalesef müfredattan çıkarılmış durumda. O nedenle Edirne’nin varlığı, Edirne’nin kültürü ve Edirne’nin aydınlığı Türkiye için çok kıymetli. Edirne kadını özgürlüğüne düşkün, demokrasiye düşkün, Cumhuriyet değerlerine inanan, Atatürkçü çizgisinden vazgeçmeyen, direngen, dirençli ve güçlü kadınlar. Keşke bu güç, bu direngenlik her yerde olabilse. Ama biz varız, umut var. Biz her yerde bu gücü anlatmak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

“KADINLARA VERİLEN HAKLAR, TÜRLÜ MÜCADELELERLE KAZANILDI”
Köse, meclis gündeminde olan resmi nikah kıyma yetkisi yasasıyla ilgili de konuşarak; “Türkiye’nin çok önemli sorunları var. Kadınların da çok önemli sorunları var. Bugün kadın adına mecliste genel kurula getirilmek istenen bir yasa var. Medeni haklarımızdan vazgeçmemizi ve imamların nikah kıymasını içeren bir yasa bu. Bu ülkede buna ihtiyaç mı var? Nikah kıyma memurlarında bir eksiklik mi var? Böyle bir ihtiyacın nereden doğduğunu ben anlamakta zorlanıyorum. Kadınlara verilen haklar, türlü mücadelelerle kazanılmıştır. Kadın hareketinin geçmişine baktığınız zaman, hiçbir şey bize altın tepside sunulmadı. Biz hayatın her alanında hep mücadele verdik. Bu mücadelelerimiz sonucunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk bize hak ettiğimiz hakları verdi.” dedi.

“KADINLARIN GÜCÜNÜ ÖLÇMEYE KALKMASINLAR!”

Bu yasa geri çekilmediği takdirde 81 ilde bulunan kadınları meclis önünde protestoya davet edeceğini söyleyen Köse; “Mevcut iktidar buradan duysun. Bu haklarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Bir kişi kalıncaya kadar haklarımızı korumaya ve elde ettiğimiz medeni kanunun bize verdiği haklardan vazgeçmeye asla niyetimiz yok. Taciz ve tecavüz yasasını nasıl durdurduysak, bu yasayı da durduracağız. Alt komisyondan üst komisyona geçti bildiğim kadarıyla, belki önümüzdeki hafta genel kurula inecek. Genel kurula indiği zaman 81 ilde bulunan kadınları meclisin önünde protestoya davet edeceğim, çağrı yapacağım. Kadınların gücünü ölçmeye kalkmasınlar. Haklarımızın elimizden alınmasına asla izin vermeyeceğiz!” ifadelerini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30