banner78
banner25

Komşu'da yıkatıyor!

Ekonomik krizin pençesinden kurtulamayan komşu ülke Yunanistan kullandığı para birimi auro’nun Türk parası karşısındaki hakimiyetini kendi lehine çevirmek için tüm ihtiyaçlarını neredeyse Türkiye’den karşılıyor.

Özellikle komşu ülkenin sınır il ve kasabalarında bulunan çok sayıda Yunanlı gerek Edirne gerekse Keşan ilçesine gelerek buradaki bir çok ihtiyacını bu bölgedeki esnaftan karşılıyor.Daha önceleri gıda maddesi alımından tutun,kılık kıyafete kadar bir çok ihtiyacını karşılayan Yunanlılar, tarım ekipmanları,oto tamiri gibi sanayi şeklindeki ihtiyaçları da Edirne ve çevre illerden karşılamaya devam ediyor.

Son olarak ise Edirne’de yeni ve eski sanayi sitelerinde bulunan “halı yıkama” merkezlerini keşfeden Yunanlılar evlerinde bulunan halıları getirerek buralarda yıkatıyorlar.Araçlarına koydukları halıları Sanayi sitesinde getirerek yıkamaya bırakan ve iç gün sonra almaya gelen Yunanlılar verilen hizmetten son derece memnun olduklarını ifade ediyorlar.

Duru Halı Yıkama salonu sahipleri Osman Banya ve Adem Çüşko Yunanistan’dan sürekli müşterilerinin geldiğini ve halılarını araçlarıyla getirdiklerini belirterek “bizde halı yıkmanın metrekaresi 5 TL.Bildiğimiz kadarı ile onlarda halı yıkmama salonu yok.Varsa bile Edirne kadar yakın değil.Bu yüzden sınıra yakın yerlerdeki yerleşim alanlarında oturan Yunanlılar halılarını bize getiriyor ve yıkatıyorlar.Verdiğimiz hizmetten çok memnunlar.Oralarda bu işlemler varsa bile pahalı olacak ki bizi tercih ediyorlar.Çünkü para birimleri bizim paramıza göre daha değerli.Bu yüzden Edirne tercih sebepleri”dediler.

Yunanlı Kosta Nalbanyaniz ise yaklaşık 4 aydır halılarını getirdiğini ve bir Yunanlı arkadaşının tavsiyesi ile burayı bulduğunu belirterek “ben verilen hizmetten memnunum.Bizim kasabada bu yok.Edirne bizim ikinci evimiz gibi.Biz her şeyimizi buradan alıyoruz”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30