banner137
banner25

Kırcaali'de Atatürk sevgisi!..

Bulgaristan’ın Kırcaali vilayetinde 16 yıldır belediye başkanlığı yapan tek il belediye başkanı Hazan Aziz 27 Ekim 2019 Pazar günü yapılan yerel seçimlerde yeniden belediye başkanı seçildi ve Bulgaristan tarihinde bir ilke imza atarak en uzun dönem belediye başkanı görevinde bulunan kişi olarak tarihe geçti.

Pazar gecesi seçim sonuçlarının açıklanması ile Kırcaali’de bulunan seçim bürosu önünde kutlamalara katılan başkan Hasan Aziz tebrikleri kabul ederken,gözümüze takılan ilginç bir detay dikkatlerden kaçmadı.Bulgaristan gibi bir ülkede çoğunluğunu Bulgaristan Türklerinin oluşturduğu ve temsil edildiği HÖH Hak ve Özgürlük Hareketi Partisinin seçim bürosunda Atatürk posterinin olması büyük takdir topladı ve Türkiye’den oy kullanmak için gelen Bulgaristan Türklerinin ve gazetecilerin duygulanmasına neden oldu.Atatürk sevgisinin yüreklerinde olduğu gerçeği ile yaşadıklarını ancak her platformda ön plana çıkardıkları açıkça bilinen Bulgaristan Türklerinin bu duruşu ve tavrı takdir topladı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nesrin Sipahi Kıratlı 4 yıl önce

Atatürk ,sadece Kırcaali değil tüm Bulgaristan Türklerinin kalbindedir hatta birçok Bulgarlarda da Atatürk sevgisi vardır.Atatürk Çanakkale savaşına Ataşe olarak görev yaptığı Sofyadan gitmiştir.

banner30