banner137
banner25

Kesende kestiren de dertli!

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uzun bir süredir kapalı olan berber, kuaför ve güzellik salonları,bugün itibari ile kapılarını açarken bir çok sorunuda beraberinde getirdi.

Hijyen kurallarının hem vatandaşı hemde esnafı fazlasıyla sıktığını savunan bazı kesimler hastalığın bulaşma riskini ortadan kaldırmak için son derece titiz çalıştıklarını ancak elde olmayan sebeplerden dolayı bazen müşterinin eski usül konusunda direttiğini ifade ettiler.

Oda tarafından kendilerine hijyen konusunda bilgilendirme yapıldığını,belediye tarafından ise dükkanların ilaçlandığını belirten berber ve kuaförler en büyük sorunun müşteri ile aralarında yaşandığını ifade ettiler.

Daha önceden her berber ve kuaförün kendine özgü saç kesme örtüsü olduğunu ancak Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında örtü değil de tek kullanımlık naylon bir örtü kullanma zorunlulukları olduğunu belirten berberler müşterinin bu konudan rahatsız olduğunu kaydettiler.Örtünün kısa olduğunu ve müşterinin üzerini kaplamadığını belirten kuaförler,kesilen saç ve kılın müşterinin üzerine düştüğünü ve sorun yarattığını ifade ettiler.Öte yandan istenen kuralların tek tek uygulanması konusunda büyük sıkıntılar yaşanacağını belirten esnaf "her şeyin bir maliyeti var.Bu girdiler bizlerin de traş fiyatını arttırmasın neden olacak buda müşterinin hoş karşılmayacağı bir durum olacak"dediler

Müşteriler ise saç kesimi için oturdukları koltuklardan temiz kalkmak istediklerini fakat tek kullanımlık örtünün kısa olması sebebiyle omuzlarda kaldığını ve saç ve kılın üzerine yapıştığını bununda rahatsızlık verdiğini kaydettiler.

Oda ve belediye tarafından öngörülen örtünün daha büyük olmasının talep edildiğini belirten esnaf soruna çare bulunmasını talep ettiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30