banner137
banner25

Kent Ormanı yeniden açıldı!

Edirnelilerin çok iyi bildiği Söğütlük Kent Ormanı bu defa belediye ile hizmete sunuldu.Uzun yıllar Orman İşletme Müdürlüğü tarafından işletilen ve sonrasında İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliğine verilen Kent Ormanı geçtiğimiz yıl Edirne Belediyesine 29 yıllığına kiraya verildi.

Yıllığı 5 bin TL’den kiraya verilen 250 dönümlük alan için proje çalışmalarına başlamak üzere olan Edirne Belediyesinin önüne yaşanan nehir taşkınlarından kaynaklı engel çıktı.Meriç nehrinin taşması ve yatağından çıkması sonrasında nehir kumlarıyla kaplanan alan belediye ekipleri tarafından uzun süren uğraşlar sonrasında temizlenerek yeniden hizmet açıldı.

Edirne Valisi Günay Özdemir,Belediye Başkanı Recep Gürkan ve diğer protokol üyeleri ile Belediye Meclis üyelerinin de katılımıyla bugün yeniden Edirnelilerin hizmetine kazandırılan İzzet Arseven Kent Ormanı bundan böyle ücretsiz olarak hizmet verecek.Mesire alanına girişte ücret alınmayacağını ve hizmete sunulan kahvaltı salonu ile halkın istifade edebileceği bir alanı Belediye ekipleri ile yeniden yapılandırdıklarını belirten Gürkan “1 yıl önce Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’ndan yeri talep etmiştik.Çünkü Söğüştük Meriç nehrinden gelen taşkınlardan dolayı tarumar oluyordu.Edirne Orman İşletme Müdürlüğü burasını toparlanmaya çalışıyordu ama yaşanan taşkınlardan dolayı bu yapılamıyordu.Bakanımızdan biz buranın devrini istedik.Çünkü bunlar devletin malı,halkın malı.Sayın Bakan uygun gördü ve bize 29 yıllığına yılda 5 bin TL sembolik bir bedelle tahsis ettiler.Tam hazırlamaya başlamıştık ki Dsi’nin sedde çalışmaları başladı ve bir kez daha durduk.DSİ bu bölgede çalışmalarını bitirdi ve bizde başladık”dedi.

Vali Günay Özdemir ise Edirne’de belli bir yaşın üstündeki tüm insanların burasını bildiğini söyleyerek buranın sosyal bir yaşam merkezi olduğunu kaydetti.

Vali Özdemir “ben inanıyorum ki bundan sonra Edirne halkı buraya çok daha fazla sahip çıkacak.Çünkü Edirne halkı buranın eski günlerini yaşaması için bir özlem içerisindeydi.Burası o kadar güzel bir yer ki;Edirne’nin en güzel yeri”dedi.

İzzet Arseven Kent Ormanı’nda bulunan kahvaltı salonunda fiyatların dışarıda bulunan kahvaltı salonlarıyla hemen hemen aynı tutulduğunu belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan burada amacın esnafımıza zarar vermemek olduğunu ve kar maksatlı bir yer açmadıklarının bilinmesi gerektiğini belirtti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30