banner137
banner25

Kaza hayatını kararttı!
Edirne'de geçen yıl cipiyle çarptığı otomobil sürücüsünün ölümüne neden olan üniversite öğrencisine, 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.
Edirne 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına, tutuksuz yargılanan Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Derya Altınbaş (22), kazada ölen İsmail Yarar'ın (61) eşi Saadet Yarar ile avukatları katıldı.
Altınbaş, karar öncesi ''Kimse başına böyle bir şey gelmesini istemez. Ben çok üzgünüm, bir anlık korkuyla böyle bir olay yaşadım, pişmanım. Takdir mahkemenizindir'' diye savunma yaptı.
Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Suzan Yalçın Kutlu, cipiyle çarptığı otomobil sürücüsü İsmail Yarar'ın ölümüne neden olan ve 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan üniversite öğrencisi Altınbaş'a ''taksirle adam öldürmek'' suçundan 5 yıl hapis cezası verdi. Altınbaş'ın mahkemedeki saygılı tutumu ve davranışı hafifletici neden olarak sayılarak, hapis cezası 4 yıl 2 aya indirildi. Ayrıca, sanığın ''kusurunun yoğunluğu'' ve ölen kişinin ''kusursuz'' oluşu nedeniyle hapis cezasının para cezasına çevrilmemesine karar verildi.
Altınbaş, geçen yıl okul dönüşü kent merkezine gelişi sırasında, direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı yönden gelen İsmail Yarar'ın kullandığı otomobille çarpıştı.
Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Yarar, yaşamını yitirmiş, Altınbaş ve yanındaki okul arkadaşı Büşra Kılıç, kazada hafif yaralanmıştı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30