banner78
banner25

İriş'ten acil eylem planı çağrısı!

Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Recep İriş, son gelişmelerle birlikte  ayçiçek üretiminin çok stratejik hale geldiğini, mutlaka acil eylem planı belirlenmesi gerektiğini belirtti.

İriş, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de ayçiçek üretiminin yüzde 40'ının Trakya'dan karşılandığını, bu yörenin tohum ve hibe desteği kapsamına alınması gerektiğini savundu.

Türkiye'de öncelikle üreticilerin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini bildiren İriş, şunları kaydetti:

"Hala ödenmeyen destekler ödenmeli, ayrıca ayçiçeğinde yıllardır artırılmayan pirim desteği, üretimin yükseltilmesine destek verecek şekilde yükseltilmelidir. Yağ oranı yüksek, ekilen bölgeye adapte olacak çeşitler belirlenmelidir. Ayçiçeğinde görülen hastalıklara karşı dayanıklı çeşitlerin belirlenmesi çok önemlidir. Kısaca, Ayçiçek üretimi konusunda bir seferberlik ilan edilerek zaman kaybedilmeden harekete geçilmesi gerekir. Yaşanan olaylar tarımın ve hayvancılığın önemini çok açık bir şekilde ortaya koydu. Ülkelerin kendi kendine yeter hale gelmesi için ciddi bir uyarı verdi. Tüm üretim alanlarında iyi bir planlama ve uygulama bu sıkıntılı süreçlerde mağduriyet yaşanmasına mani olacaktır."  

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30