banner78
banner25

Her yıl 1 milyon 250 bin kişi trafik kazasında ölüyor!

Karayolu Trafik Haftası kutlamaları kapsamında Edirne Halk Eğitim Merkezi’nde program düzenlendi. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Edirne Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür Vekili Okan Toprak, yol açtığı maddi ve manevi hasarlar sebebiyle tüm dünyada trafik kazalarıyla büyük mücadele verildiğini söyledi.

Dünyada her yıl 1 milyon 250 bin kişinin trafik kazasından dolayı hayatını kaybettiğini ve 50 milyondan fazla insanın da yaralandığını belirten Toprak, trafik kazalarının azaltılması için toplumun tüm katmanlarını içeren çözüm yollarının arandığını ifade etti.

Karayolu Trafik Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planıyla kaza sonucu ölümlerin azaltılmasının hedeflendiğini belirten Toprak, şöyle devam etti:

"Korunmasız kara yolu kullanıcıları olarak adlandırdığımız yayaların karışmış olduğu kazalardaki ölüm oranlarının diğer kazalara göre daha yüksek olduğu göz önüne alındığında yayaların karışmış olduğu kazaların önlenmesi ve yaya güvenliğinin sağlanması önem arz etmektedir. Bu bağlamda 2020 yılına kadar trafik kazaları sonucu meydana gelen ölümlerin yüzde 50 oranında azaltılması hedeflenmektedir. Ülkemiz genelinde 2018 yılında meydana gelen 156 bin 850 trafik kazasından 29 bin 754'ü yayaların karıştığı kazalar olup bu kazalarda 376 yaya hayatını kaybetmiş 32 bin 387 yaya ise yaralanmıştır."

Programda hafta kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve başarılı emniyet personellerine ödülleri verildi.

Programa Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Edirne Jandarma Komutanı Albay Alparslan Doğan, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, Edirne Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu ile çok sayıda emniyet mensubu ve öğrenci katıldı. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30