banner137
banner25

Hastane yeşile karşı!

Dönemin Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu tarafından Edirne’ye kazandırılan ve kısa süre içinde yapımı tamamlanarak halkın hizmetine sunulan Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi’nde yeşil alanların betona dönüştürülmesi eleştiri konusu oldu.

400 yatak kapasiteli hastanenin en çok ihtiyacı olan yeşil alanların hastane yönetimi tarafından betonlarla örtülmesi tepkilere neden oldu.

Bir okuyucu ihbarı sonrasında yerinde giderek gözlemlediğimiz yeşil alanın üzerine beton atılması ve zeminin tamamen betonla kaplanması tartışma konusu oldu.Devasa boyuttaki hastanenin beton yapısı karşısında orantılı bir şekle yeşil alan bırakılması ve peyzaj çalışmasınında buna göre yapılmasının ardından göreve geçtiğimiz günlerde gelen yeni yönetimin ilk icraatının yeşil alan katli olması şaşkınlık yarattı.

Hastane bahçesinde bulunan bazı yeşil alanlara beton atılması ve Acil girişi yakınında bulunan yeşil alanın 150 metrekarelik bir bölümünün betonla kaplanması adeta yeşil katli olarak yorumlandı.

Hasta yakınlarının yeşil alanlarda oturmasının önüne geçmek adına yapıldığı iddia edilen betonlaşma konusunda ise hastane yönetimi herhangi bir açıklama yapmadı.İlgili betonların bahçe alanında belli yerlerde yapıldığı ve görüntü kirliliğine neden olduğunu savunan vatandaşlar “burası hastane bahçesi.Bir metrekare yeşil alan yaratmak için millet kendini paralarken,hastane yöneticilerinin var olan yeşil alanları daraltmasını anlamak mümkün değil! Bu hatadan bir an önce vazgeçilmeli.Hastane projesinde var olan yeşil alanı daraltmak cahilce bir yaklaşımdır”dediler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30