banner78
banner25

Hastane kime emanet?

Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi’nde bugün yürekleri ağıza getiren bir olay yaşandı. Ameliyathaneye ait asansör içinde bulunan personelle bir anda aşağıya düştü.Şans eseri olayda ciddi bir yaralanma yaşanmadı.

Olay saat 11:35’te meydana geldi. Asayiş kayıtlarına geçen olayda Ameliyathaneye ait asansör içinde bulunan personeli ve yanındaki ameliyat sedyesi ile bir anda 3’ncü kattan zemine düştü.Asansör içinde bulunan S.A. isimli personel düşmenin şiddeti ile olayın şokunu yaşarken kopan gürültü hastanede büyük tedirginlik yarattı.Kopan ve zemine çakılan 5 nolu ameliyathane asansörünün yanına gelen hastane yönetimi ve çalışanlar ilk olarak asansör içinde bulunan S.A. isimli personeli çıkardılar.İddiaya göre hastane başhekimi ve yardımcısı personelin tedavisi veya durumu ile ilgilenmek yerine olay yerinden ayrıldılar.

Yaklaşık 20 dakika asansör içinde kalan S.A. asansörün içinde sedye üzerine basarak 1’nci kattaki kapı açıldıktan sonra asansörün üst kısmından çıkarıldı.Hastane personeli olmasına rağmen ilgilenilmediği iddia edilen personel daha sonra kendi imkanları ile saat 13:30 dolaylarında acil servise müracaat etti.Yaralı olan personel iş kazası nedeniyle beyin cerrahından 10 gün iş kazası raporu aldı.

Söz konusu hastanede kullanılan asansörlerin sürekli olarak arıza yaptığı,5 nolu asansörün ise sadece ameliyathaneye ait asansör olduğu, içinde yoğun bakım hastaları ile ameliyattan çıkan hastalar ve hamilelerinde taşındığı belirtildi.Olayın yaşandığı an asansör içinde hasta olmaması büyük bir şans olarak nitelendirildi.

İddiaya göre daha önceleride buna benzer bir olay yaşanmış,yoğun bakım hastası elektrik arızası nedeni ile asansör içinde uzun süre kalmış ve çıkarılmayı beklemişlerdi.

Zemine düşen asansörün hala içinde sedye ile arızalı bir şekilde durduğu görüldü.Öte yandan hastanenin kesin kabulünün yapılmadığı ve geçici kabulünün yapıldığı kısa bizr zaman öncesine kadar ise asansörlerin Makine Mühendileri odası tarafından verilen kırmızı etiketle çalıştığı yeşil etiketi yeni aldığı belirtildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30