banner78
banner25

Gürkan “vatandaşa kota uygulayarak mal satıyorlar!”

Edirne Belediye başkanı Recep Gürkan Fırınlar Sırtı mevkii TOKİ konutları yakınında ki Pazar yeri açılışında konuştu.Gürkan hükümetin uyguladığı tanzim teşhir satış mağaza sisteminin bir seçim yatırımı olduğu vurgusunu yaparak “2.5 ay sonra bitecek.Vatnadaş kota uygulayarak mal satıyorlar”dedi.

Pazar yeri açılışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gürkan bir gazetecinin tanzim-teşhir satış mağazaları hakkındaki sorusunu yanıtlayarak “15 milyon nüfuslu İstanbul’da kaç tane satış mağazası var? Son okuduğumda 50 adetti.80-100-1000 diyelim.15 milyon nüfusluk şehirde 50 tane tanzim satış mağazası açıp, 2. Dünya savaşı'ndan 60,70 yıl sonra vatandaşa kota uygulayarak domates, biber,patlıcan satmak başarı ise ve bir de televizyonlar bas bas bağırıyor,yani 15 milyonluk İstanbul'da 50 tane tanzim satış noktası açıyorsunuz ve marketlerde fiyatlar düştü diyorsunuz, bu şaka olsa gerek! Ben şaka olarak kabul ederim.Biz tanzim satış açmıyoruz.Biz halk satış açıyoruz.Bakın arkamızda halka doğrudan geliyor ve doğrudan üreticiden alıyor.Doğrudan pazarcı esnafından alıyor.O tanzim satışta ki fiyatlarla buradaki fiyatları karşılaştırın kıyaslayın Allah aşkına”dedi.

SAYIŞTAYCILAR VE MÜFETTİŞLER BAKSIN

Tanzim satış mağazalarına karşın eleştiri yapan ve belediyelerin bu konuda hatalı olduğu iddia eden Başkan Gürkan,“örneğin a Belediyesi domatesi 4 lira’dan almış, 3 lira’dan satıyor. Sayıştaycıların bakması lazım.Müfettişlerin bakması lazım.Bu belediyenin ettiği zarar nereden karşılanıyor? Bir de süreli 2,5 ay diyorlar.Seçimden sonra bitiyor.Vatandaşımız bunları bilir.Mesele tanzim satış mağazası değil mesele üretimi arttırıp üretimi arttırdıktan sonra doğru pazarlama yöntemleri ile bunu tüketici ile en uygun fiyatlarla buluşturmaktır”diyerek Edirne’de bunu başardıklarını söyledi ve “Edirne'de bunu önümüzdeki dönemde yapacağız.Ben geçenlerde pazarcı esnafımıza da söyledim.Üretim Kooperatifleri kuracağız.Bir tane bin tonluk soğuk hava deposu alacağız.Üretim Kooperatifleri vasıtasıyla üreticilerimizi güçlendirip, tüketicimizin sağlıklı gıda tüketmesini sağlayacağız, sağlıklı gıda erişimini sağlayacağız,em de en ekonomik şekilde bunu olmasını sağlayacağı”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30