banner78
banner25

Gürkan "Türk Milleti her şeye rağmen dimdik ayakta durmasını bildi!"

 Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Gürkan, mesajında, büyük acılar gören, savaşlar gören ve yoksullukla boğuşan vatanın hiçbir zaman yılmadığını ifade etti.

Türk milletinin her şeye rağmen dimdik ayakta durmasını bildiğini aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

"Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türk milleti, tüm milletlere örnek olacak bir kurtuluş mücadelesi sergiledi. Esaret altında verilen bu büyük mücadele, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet’in ilan edilmesiyle taçlandı. Tarihte eşine az rastlanan bir inanç ve azmin zaferi olan Cumhuriyet bu cennet toprakların bölünemeyeceğinin ve ilelebet payidar kalacağının en büyük kanıtı olarak tarihte yerini aldı. Ve bizler Cumhuriyet'in 95. yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyete, demokrasiye ve tüm bunların bize kazandırdığı haklara ve özgürlüklere her ne pahasına olursa olsun sahip çıkmaya, korumaya ve yaşatmaya devam ediyoruz. Bu mücadelemiz sonsuza kadar sürmeye devam edecek Atatürk’ün adını izini silmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Cumhuriyet değerlidir. Cumhuriyetin bize kazandırdığı değerleri geleceğe taşımak için bugün önemli bir adım atıyoruz. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in 95. yılında Atatürk’le, demokrasiyle nefes alan Cumhuriyetin çocuklarına Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’ni armağan ediyoruz. 29 Ekim Pazartesi Günü Saat: 15.00’te Şükrüpaşa Mahallesi Serhat İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi yanına yapılan Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nin açılışını gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz."

Müzenin Türkiye ve Balkanlar'ın en büyük çocuk müzesi olacağını vurgulayan Gürkan, "Bu müze yaparak ve yaşayarak öğrenmenin Finlandiya yani STEAM Eğitim Modelinin Türkiye’deki en büyük örneği olacak. Tüm çocuklarımızı Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nin açılışına davet ediyor, onlara başarılı bir gelecek temenni ediyorum. Ayrıca tüm Edirne Halkı’nı da 29 Ekim Pazartesi Günü Saat:17.30’da Şükrüpaşa İlköğretim Okulu yanından başlayacak olan Cumhuriyet Yürüyüşüne bekliyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnet ve rahmetle anıyor, Türk halkının Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum." ifadelerini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30