banner137
banner25

Gürkan "kurumlar görevini yapsın"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, şehir merkezinde başıboş dolaşan atlarla ilgili olarak,“Sokak hayvanları belediyelerin yetki alanındadır. At, sokak hayvanı değildir. Başıboş atlarla Tarım İl Müdürlüğü ilgilenmek zorundadır. Herkes görevini yapsın” dedi. Yeni açılan Güney Çevre yolundaki hurdacıları kaldırmak istediklerini ancak belirledikleri yere plan ve proje yapmalarına Toprak Koruma Kurulu’nun izin vermediğini belirten Gürkan, Cumartesi Pazaryerinin de kısa bir süre sonra kapatılarak yenileneceğini, pazarcı esnafının madur olmaması için de alternatif pazaryerleri oluşturacaklarını ifade etti.

Düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Recep Gürkan, şehir merkezinde başıboş dolaşan ve sosyal medyada sürekli gündeme getirilen atlarla ilgili konunun, tamamen Tarım İl Müdürlüğü’nün yetkisinde ve sorumluluğunda olduğunu söyledi. Tarım İl Müdürlüğü’nün bu konuda sürekli olarak vatandaşlara Belediyeyi muhatap göstermeye çalıştığını ifade eden Gürkan, “Sokak hayvanları belediyelerin yetki alanındadır. At,  sokak hayvanı değildir. Bu konu Tarım İl Müdürlüğü’nün görevidir. Tarım İl Müdürlüğü bu anlamda başıboş atlarla ilgili topu sürekli belediyeye atmaktadır. Belediye bu topu kucağına almayacak, bunu ısrarla söylüyorum. Şunun farkındayım. Vatandaş bu konunun muhatabının Tarım İl Müdürlüğü mü belediye mi olduğunu bilmez, bu vatandaşı da ilgilendirmez. Ama bu ihale sürekli bize kalıyor, onu da biliyorum. Ama inatla ve ısrarla o başıboş atların durumununTarım İl Müdürlüğü yetkisinde olduğunu söyledim ve söylemeye devam edeceğim. Onlarda görevini yapsın belediye gibi. Ben bugüne kadar mesela sokak köpekleriyle ilgili kimseye bir görev tebliğ etmedim. Çünkü benim görevim. Ama herkeste görevini yapsın. Başıboş atlarla Tarım İl Müdürlüğü ilgilenmek zorundadır. Bu konudaki şikayetler de oraya yapılmalıdır.” şeklinde konuştu.

HURDACILAR İÇİN BELİRLENEN YERE TOPRAK KORUMA KURULU İZİN VERMEDİ

Belediye tarafından yeni açılan Güney Çevreyolu’ndaki hurdacıların konusuna da değinen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, hurdacıların bulundukları yerden başka bir alana taşınması için yer belirlediklerini, ancak Toprak Koruma Kurulu’nun bu alanda plan ve proje yapmalarına izin vermediğini kaydetti. Kendisinin bu konudan rahatsız olduğunu belirten Gürkan, İl Emniyet Müdürlüğü’nün de hurdacıların kaldırılması talebinin olduğunu söyledi. Hurdacıların bulundukları yerden kaldırılması için Belediye Sokak Hayvanları Barınağı’na yakın bir yer belirlediklerini ve plan-proje hazırladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Gürkan, “Hurdacılar sadece orada değil çeşitli alanlarda da var. Bundan 3 ay önce hayvan barınağının orada bir yer temin ettik. Onlara da yer bulmanız gerekiyor çünkü bu belediyenin görevi. Burası tarla vasfındaydı. Toprak Koruma Kurulu’na götürdük konuyu. Toprak Koruma Kurulu bu talebimizi reddetti. Şimdi benim de böyle konut arsasına hurdacıları taşımam mümkün değil. Şehirden kopuk olmamaları lazım. Ama şehir içinde de rahatsız etmeyecek bir yer olması lazım. Ama Toprak Koruma Kurulu bu talebimizi reddetti. Sayın valimize de söyledim bunu. Çünkü Toprak Koruma Kurulu’nun nihai başkanı kendisi. Bu sadece belediyenin tek başına çözebileceği bir sorun değil. İkincisi Edirne’deki bütün kamu kurumlarının bu işte birlikte hareket etmesi gerekiyor. Birbirine destek olması gerekiyor. Ama siz belediyenin yaptığı planlamayı reddederseniz belediyenin yapabileceği bir şey kalmıyor.”şeklinde konuştu.

CUMARTESİ PAZARYERİ YENİLENİYOR, ALTERNATİF PAZARYERLERİ AÇILIYOR

Uzun zamandır Cumartesi pazaryerinde sıkıntılar yaşandığına da dikkat çeken Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,  Cumartesi günü pazarcı esnafı ile buluştuklarını ve konuyu ele aldıklarını belirtti. Cumartesi pazaryerinin yenilenmesi için çalışma başlattıklarını kaydeden Gürkan, bu kapsamda esnafı madur etmemek için geçici pazaryerleri kuracaklarını ifade etti. Bu yerlerin oluşturulmasından sonra Cumartesi pazaryerinde komple bir değişikliğe gideceklerini söyleyen Belediye Başkanı Gürkan, “Şöyle bir çalışmamız olacak. Bugünlerde başladık. Birincisi, Bel Koop’un yanındaki Perşembe pazarı aktif değil. Onu Eski Toki’ye taşıyoruz. Toki’deki çarşının arka tarafında bir ilk etapta 30 tezgahlı küçük bir Pazar yapıyoruz. İkincisi Esentepe Kavgaz bölgesinde 3 yer tespit ettik. Yerine bu hafta içinde karar vereceğiz. Orada yeni bir Pazar kuracağız. Orada belki de Edirne’nin en büyük pazarı olacak. Üçüncüsü orada esnafımızın geçici olarak, çünkü bu bir zaman istiyor yapımı. Geçici olarak Esentepe Kavgaz’da tezgah açmasını temin edeceğiz. Bu arada cumartesi pazarıyla ilgili de komple bir değişimi başlatacağız. O da 6 ay içinde bitecek.” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30