banner78
banner25

Gürkan'ın ikinci dönemi garanti!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kendisini Edirnelilerle buluşturan Başkan Gürkan’a teşekkür ederek, “Onun sadece bu süre içinde değil, gelecekte de güzel hizmetleri olacak. Gelecekte de hizmetler verecek. Edirne ile gurur duyuyorum. Bütün Türkiye Edirne ile gurur duyuyor. Edirneliler olağanüstü güzel demokrasi dersi verdiler. Demokrasiden yana oy kullandılar, ortak akıldan yana, birliğimizden ve bütünlüğümüzden yana oy kullandılar, bayrak ve insan sevgisinden yana oy kullandılar.Edirnelilerle sadece ben değil, bütün Türkiye gurur duyuyor” diyerek önümüzdeki dönemde yapılacak olan yerel seçimlerde Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın görevine devamı için onay aldığını açıkça itiraf etti.

Göreve geldiği günden bu yana kentin en önemli sorunlarını çözüme kavuşturan Edine Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’yi geleceğe taşıyacak hizmet binaları ve tesislerin açılışını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte gerçekleştirdi. Edirne’nin 60 yıllık kanayan sorununa son veren Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri’nde gerçekleştirilen açılış töreni ‘Zeybek’ gösterisi ile başladı.

Zeybek gösterisinin ardından sahneye çıkan ve görev süresi boyunca gerçekleştirdiği projeleri anlatan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Değerli Genel Başkanım; ‘İnsanlığın ve tarihin en kadim şehirlerinden biri olan Edirne’deyiz. ‘İnsanlara namazın var mı? Oruçlu musun? Dinin ne? gibi sorular sormayınız. İnsanlara bir şeye ihtiyacın var mı? Aç mısın, Tok musun diye sorular sorun’ diyen Osmanlı’nın en laik padişahı, Fatih Sultan Mehmet’in doğduğu topraklardayız. Osmanlı’nın ve dünyanın en büyük mimarlarından Mimar Koca

Sinan’ın ustalık eserim dediği ve sadece Müslümanlar için değil, bütün dünya yurttaşları için bir anıt eser olan Selimiye’nin doğduğu, yaşatıldığı topraklardayız. Ve 1912-13 Balkan Savaşı’nda Edirne işgal edildiğinde, yıldırım ordularının başında bir yıldırım gibi Edirne’yi kurtarmaya gelen Mustafa Kemal Atatürk’ün topraklarındayız” ifadelerine yer verdi.

“BU KENTİ ORTAK AKILLA YÖNETECEĞİZ”

Edirne gibi tarihi mirasla dolu bir kentte belediye başkanlığı yapmaktan dolayı onur ve gurur

duyduğunu anlatan Gürkan, “Ama bu tarihi mirası bir mirasçı gibi yönetmeye çalışırsak, bir süre sonra bir mirasyedi haline gelebiliriz. O yüzden kendimizi tarihi mirasın, mirasçısı olarak görmedik. Hep bir emanetçi olarak gördük. Emanetçi olarak gördük, atalarımızdan aldığımız bu emaneti koruyarak, büyüterek gelecek kuşaklara emanet etmek istedik. Belli bir noktalara geldiysek, hepimizin aklı var ama hiç birimiz hepimiz kadar akıllı değiliz. O yüzden ilk görev başlarken, bir söz verdik. Bu kentti hep birlikte yöneteceğiz, ortak akılla yöneteceğiz” şeklinde konuştu.

“HALKIMIZA HESAP VERMEKTEN KORKMUYORUZ”

Toplu Açılış Töreni’yle hizmete alınan tesis ve merkezler hakkında bilgi veren Gürkan, “ İnancımız gereği, anlayışımız gereği, sizin de bize işaret ettiğiniz gibi, 6 ayda bir halka açık toplantılarda, 6 ayda ne kadar gelir elde ettik, birim birim hepsinin hesabını veriyoruz. Halkımıza hesap vermekten korkmuyoruz.Çünkü oy isterken nasıl karşılarına çıkıp gözlerine bakıyorsak, hesap verirken de çıkıp gözlerinin içine bakarak, hesabımızı veriyoruz” dedi.

“TÜRKİYE’NİN EN İYİ 5 TESİSİNDEN BİRİ”

Seçimlerde en çok dile getirilen sorunun çöplük olduğunu aktaran Gürkan, “Çünkü Edirne’nin vahşi depolama sistemi 60 yıllık bir sorundu. Bir türlü çözülememişti. Ben ve arkadaşlarım bunu çözeriz dedik. Ve 3,5 yılın sonunda bugün inşaatını yapmış değil, işletmesinin de ihalesini yapmış biri olarak huzurlarınızdayız. Bütün uzmanların ortak görüşüdür ki, Türkiye’deki en iyi 5 tesisten birisidir. Benim değil uzmanlarımızın görüşüdür. Biz bu tesisle birinci lotla 950 bin metreküp kapasiteye ulaştık. Arıtma ile saatle 100 metreküp suyu arıtacağız. Ayrıştırma ünitesi ile hep işçileri istihdam ettireceğiz hem de gübre üreteceğiz. Ve biz bu tesisi Manisa gibi 110 milyona değil, Çorum gibi 70 milyona değil, Balıkesir gibi 85 milyona değil. KDV dahil 10 milyon 100 bin TL’ye mal ettik. Bir yıl sonra elektrik üretiminde tam kapasiteye ulaştığında bir günde yaklaşık 6 bin 400 evin bir aylık elektrik ihtiyacını karşılayacak. Türkiye’de döktüğü çöp başına bertaraf ücreti ödemeyen tek birlik EDİKAB’dir. Tek bir kuruş ödemeyeceğiz, karından değil, cirosundan yüzde 10 pay

alacağız. Bu da Türkiye’de tektir” dedi.

Başkan Gürkan’ın ardından konuşmasını gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Belediye Başkanımız bir konuşma yaptı. Kadim bir şehirden Edirne’den söz etti. Osmanlı’ya başkanlık yapmış, tarihi bir kent. Ama 60 yıldır çözülemeyen sorunu aynı zamanda kendi özgür idaresi ve Edirnelilerin verdiği destekle çözen bir kent. Bu sorunu aştığımız için bugün buradayız. Eğer kararlı durabilirsek ve halk için harcarsak çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Bütün soruları aşarız. Yeter ki işi ehline verelim” dedi.

ONLARIN YÜZ LİRAYA YAPTIĞINI CHP’Lİ BELEDİYELER 5 LİRAYA YAPIYOR

Bütün CHP’li Belediye Başkanlarının çok güzel işler yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, “Onların yüz liraya yaptığını biz 5 liraya yapıyoruz. Üstelik daha kaliteli ve daha güzelini yapıyoruz. En güzel örneğini Sayın Başkan Recep Gürkan verdi. Onlar kaça yapıyor, biz kaça yapıyoruz. Onları bizlerden ayıran temel bir noktada var. Parayı yerli yerinde harcarsanız her şey olur. Türkiye zengin bir ülkedir. Fakir bir ülke değiliz aslında biz. İmkanlarımız var, olağanüstü bir doğamız var bizim. Çalışkan insanlarımız var. Kimin aklına gelirdi Türkiye bir gün saman ithal edecek” ifadelerine yer verdi.

“SUÇLULUK ORANINI EN AZ OLDUĞU BÖLGELER CHP’Lİ BELEDİYELERİN YÖNETTİĞİ BÖLGELER”

Suçluluk oranlarının en az olduğu beldelerin CHP’li belediyelerin yönettiği beldeler olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Kim arzu ediyorsa baksın. Araştırdık. Bizim belediyelerin yönettiği yerlerin tamamında suçluluk oranları en düşük. Çünkü çocuklarımıza spor, kültür, eğitim, yurt alanı sağlıyor, gençlerimize sahip çıkıyor, kadınların kentte rahatça dolaşabilmeleri için onlara imkanlar sağlıyoruz. Belediyelerimiz çok güzel hizmetler yapıyor” şeklinde konuştu.

“ERGENE TEMİZ AKACAK”

Edirne’deki ortak sitemin Ergene Nehri olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, “ Bugün sabahtan beri pek çok ilçeye uğradık. Ortak sitem alanlarından birisi de Ergene. Kaynağını yıllar önce görmüştüm, pırıl pırıl ama denize dökülen yerde simsiyah bir su görüyorsunuz. Suyun çürüdüğünü hiç duydunuz mu? Ergene’de su çürümüştür. Nasıl bir çevre anlayışı, nasıl bir insan anlayışı. İnsanlar nehirde bulunduğunu kurtarmak için suya girilemiyor. Nasıl çevre ve insan anlayışı. Söz verdim. Şimdi burada da söz veriyorum. CHP iktidara geldiğinde Ergene’nin kirliliği en geç 3 yıl içinde ortadan kaldırılacak” ifadelerine yer verdi. Edirne’nin kadim bir kent olduğunu, her tarafından tarih aktığını ifade eden Kılıçdaroğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı işaret ederek, “Belediye Başkanımız Selimiye’nin etrafını açmış, güzel bir görselde vardı. Planladık diyor, bütün alanları planladık. Uzaktan bakınca Selimiye’yi bütün ihtişamıyla görmüş olacağız. Ben diyorum ya bizim bu belediye başkanları adam olmaz. Niye oraya 40 katlı bina yapmıyorsun da , Selimiye’nin önünü açıyorsun. İstanbul’da Sultan Ahmet ve Sultan Ahmet’e gölgesi düşen büyük binalar. İnsanın tarihe, kültüre, inanca saygısı olur. Yüksek binalar dikildiğinde dönemin başbakanı izni

veren belediye başkanına kızmıyor, müteahhitte kızıyor. Danıştay kararı var, uygulayamıyor kararı. Bizim belediye başkanlarımızda tarih bilinci var, kent kültürü var. Kentin kültürünü koruma var. Edirne deyince, Mimar Sinan’ın eserini herkes bilir. Edirne’nin kimliğidir o. Armasında da o var. Bu kentin kimliğini korumanız lazım. Kentin kimliğini yok ederseniz, kenti yok edersiniz. O nedenle Edirne Belediye Başkanımızı kentin kimliğine, tarihsel dokusuna, sahip çıktığı için yürekten kutluyoruz. Tabi yapacağı çok şey var. Bunlarla

bitmiyor. Meriç nehri var. Güneşin batışını padişahlar buradan izlemiyor, Mimar Sinan gelip eserini boşuna burada yapmıyor. Burası bir İmparatorluğun başkenti. Bu kenti yaşatmak gerekiyor. Yeşil alanının sayısını arttıracağız diyor. Çocuklar, gençler rahatlıkla gezsin diye. Diyorum ya bizim belediye başkanları adam olmaz. Size ne yeşil alandan. Yüksek binalar, beton gibi yapacaksınız her tarafı belki oyunuz artar. Doğa olmazsa insanlar mutlu olmaz. Oturduğumuz yerin değerini bilmeliyiz” dedi. Kendisini Edirnelilerle buluşturan Başkan Gürkan’a teşekkür edene Kılıçdaroğlu, “Onun sadece bu süre içinde değil, gelecekte de güzel hizmetleri olacak. Gelecekte de hizmetler verecek. Edirne ile gurur duyuyorum. Bütün Türkiye Edirne ile gurur duyuyor. Edirneliler olağanüstü güzel demokrasi dersi verdiler.

Demokrasiden yana oy kullandılar, ortak akıldan yana, birliğimizden ve bütünlüğümüzden yana oy kullandılar, bayrak ve insan sevgisinden yana oy kullandılar. Edirnelilerle sadece ben değil, bütün Türkiye gurur duyuyor” dedi.

Konuşmaların ardından Edirne Belediyesi’nin 3,5 yılda hizmete sunduğunu merkez ve tesislerin açılışı gerçekleştirildi. Buradan ayrılan Kılıçdaroğlu, Edirne Belediyesi tarafından yaptırılan Şehit Ressam Hasan Rıza’nın heykelini ziyaret etti ve daha sonra CHP İl Binası’nın açılışını gerçekleştirdi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu son olarak partisinin yeni il başkanlığı hizmet binasının açılışını yaptı.Burada da Genel Başkan Kılıçdaroğlu kalabalık bir topluluğa hitab ederek söylemlerini yineledi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30