banner137
banner25

Gürkan eleştirilere cevap verdi!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Pazar günü Edirne’de meydana gelen yağışla ilgili, “Su baskını olan 4’ü ev 2’si iş yeri var. Hepsi imar planında sığınak veya depo olarak gösterilen yerler. Bizdeki projelerinde depo ya da sığınak ruhsatı verdiğimiz yerler. Bizim vatandaşımız eve çevirmiş. Ve diyor ki benim evimi su bastı. Kusura bakma ama tabiki su basacak. Şimdi bugün oralarınıno işyerleri ruhsatlarını iptal edeceğim ve onları bu sorundan kurtaracağım”dedi. Gürkan, AKP Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe’nin sosyal medyadan yağışla ilgili yaptığı yoruma da, çeşitli kentlerden yağmur sonucu meydana gelen su taşkınlarının fotoğraflarını göstererek, “İstanbullular 1994’ten bu yana Ak belediyecilik ile böyle yaşıyor. Herkes tercihini buna göre yapsın.” cevabını verdi.

Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nde basın toplantısı düzenleyen Başkan Recep Gürkan, dünyanın her yerinde alt yapı planlaması yapılırken o kentin 100 yıllık yağış ortalamasına göre projeler geliştirildiğini söyledi. Edirne’de alt yapı sorununun olduğunu göreve geldiği günden bu yana her seferinde dile getirdiğini kaydeden Gürkan, belediyecilikte her zaman yapılanların değil, yapılmayanların konuşulduğunu ve birilerinin sürekli bu konu üzerinden eleştiriler yaptığını belirtti. Pazar günü Edirne’de yağan yağışın kısa süre içerisinde yollarda su toplanmasına neden olduğunu hatırlatan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Dünkü yağıştan sonra, bunu hep anlatıyorum yağışın şiddetine göre makul bir süre geçtikten sonra orada hala su varsa birikmişse, gitmiyorsa bir yere, amenna. Ama yağmur yağarken bir taraftan ne olacak bu sular derseniz hiç kimse kusura bakmasın. Cenab-ı Allah’ın da bir takdiri var. Her yeri istiyoruz asfalt olsun, kilit parke taşı olsun. İmar alanlarında her metre kareyi kullanalım, hiç yeşil alan kalmasın toprak kalmasın ama yağan yağmur daha yağarken sular yer altına gitsin. Dünyada böyle bir şehir yok.” dedi.

 Gürkan sosyal medya üzerinden yağmur sırasında ve sonrasında yapılan paylaşımlara da değinerek, “Belediyecilikte her zaman yaptıklarınız görülmez, yapmadıklarınız konuşulur. Ancak Edirneli hemşerilerimin tümü için söylemiyorum bunu. Özellikle bu sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla kantarın topuzu taşmaya başladı.” dedi. Yağmur sonucunda 4 ev ile 2 işyerinin su baskını yaşadığını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, ““Su baskını olan 4’ü ev 2’si iş yeri var. Hepsi imar planında sığınak veya depo olarak gösterilen yerler. Bizdeki projelerinde depo ya da sığınak ruhsatı verdiğimiz yerler. Bizim vatandaşımız eve çevirmiş. Ve diyor ki benim evimi su bastı. Kusura bakma ama tabiki su basacak. Şimdi bugün oralarının o işyerleri ruhsatlarını iptal edeceğim ve onları bu sorundan kurtaracağım” dedi.

Belediye ekiplerinin yağışla birlikte kent merkezinde 6 ekip şeklinde çalışmaya başladığını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, ekiplerin Pazartesi sabahı saat 03.00’e kadar arızalara müdahale ettiğini söyledi. Belediyenin Alo 153 telefon hattına Pazar günü 56 şikayet geldiğini ve ekiplerin de buna müdahalede bulunduğunu ifade eden Gürkan, “Sosyal medyadan “ belediye nerede” diyenlere söylüyorum. Edirne Belediyesi Alo 153 şikayet hattına gelen şikayetler raporlanır ayrıca telefon görüşmelerinin de hepsi kayıtlıdır. Anında oradaki görevli arkadaşımız ister gece olsun, ister hafta sonu olsun anında ilgili ekiplere bilgi vererek arızanın giderilmesi çalışmalarına başlanır. Peki dün ne kadar şikayet gelmiş? Toplam 56 tane şikayet gelmiş dün. Su Kanalizasyon Müdürlüğümüz ne yapıyormuş? Su Kanalizasyon Müdürlüğümüz gelen bu 56 şikayetin 20 adet tıkanma ile ilgili şikayet, 34 tanesi su baskını ile ilgili şikayet, 2 tane de hat çökmesi arızası. Dün Su Kanalizasyon Müdürlüğü 6 tane ekibiyle 6 farklı ekiple 20 adet kuka ile arızayı çözmüş. Yani kuka makinamızla 20 adet arızayı çözmüş dün. 34 noktada vidanjörle, dolan suları çekmişler. 2 noktada hat çökmüş. Onları yapmışlar. Kent genelindeki ızgaraların büyük bir çoğunluğunu kontrol etmişler. Temizliklerini yapmışlar. 1 adet Kanalizasyon Yağmur suyu ekibimiz terfi merkezlerinde, çünkü bu akan sular terfi merkezlerine gidiyor. Terfi merkezlerinde kanallar borular vasıtasıyla da atıyoruz. 1 adet ekibimiz sürekli terfi merkezlerini kontrol etmiş. 1 adet su arıza ekibi de 12 adet su arızasını tespit ederek çözümünü gerçekleştirmiş. Bu çalışma bu sabah saat 03.00’e kadar devam etti.” şeklinde konuştu.

Gazetecilerin sorusu üzerine Belediye tarafından planlanan alt yapı çalışmasının kesinlikle başlatılacağını söyleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Seçime falan baktığımda yok. Eğer baksaydım halkı kandırmak çok zor bir şey değil. Biraz çiçek böcek, boya badana. Ama mesele o değil. Edirne’nin 25 yıldır 30 yıldır çözülmeyen temel sorunlarını çözüyoruz. Bir tek alt yapı kaldı. Hepsini çözdük onu da çözeceğiz. İsterse seçime bir gün kalsın. Bir gün kala olsa bile alt yapıya gireceğiz. Akılsız deli başkan olmaya razıyım. Bu kadar sıkıntı yaşıyorken vatandaşlarımız ben seçimleri düşünerek alt yapıya girmemek yapmam. Alt yapıya gireceğim.” diye konuştu.

Bir gazetecinin, AKP Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe’nin Pazar günkü yağmur sonrasında sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşıma çeşitli kentlerden yağmur sonucu meydana gelen su taşkınlarının fotoğraflarını göstererek cevap veren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “ İlyas Akmeşe’ye buradan cevap vereyim. Ak belediyecilik geldi İstanbul, Bursa güzelleşti. Edirneliler CHP belediyeciliği ile böyle yaşıyor. İstanbullular 1994’ten bu yana Ak belediyecilik ile böyle yaşıyor. Herkes tercihini buna göre yapsın. Ya da şöyle. Ak belediyecilik dedikleri arkadaşların bu. Hakikaten ak. Buyurun, İstanbul’da onu yaptık bunu yaptık. Buyurun yaptıklarını görün.” şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30