banner78
banner25

Gürkan "Edirne’de Cumhuriyet Halk Partisi'nin bayrağı yine gönderden inmemiştir!"

Bugün ülke genelinde yapılan yerel seçimlerin galibi Edirne’de yine CHP oldu.Tüm olumsuzluklara rağmen birbiriyle kenetlenen Millet İttifakı Edirne’den adeta demokrasi dersi verdi ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a sahip çıkarak 2. dönemine vize verdi.CHP’li Recep Gürkan en yakın rakibi Ak partili Av.Koray Uymaz’a kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 5 dolayında fark attı.

Saat 08:00 itibariyle başlayan oy verme işlemi saat 17:00 itibariyle son buldu.118 bin 952 kayıtlı seçmenin bulunduğu Edirne’de 356 sandık kuruldu.Haberin yayına hazırlandığı saatlerde YSK verilerine göre sandıkların yüzde 81.74’ü açılmış olup buna göre CHP-İYİ parti Millet İttifakı adayı Recep Gürkan yüzde 44.72’yle 37 bin 161 oy almış, en yakın rakibi Ak partili Koray Uymaz ise yüzde 40.77'yle  ile 33 bin 879 oy aldı.BTP adayı Hamdi Sedefçi ise 6 bin 474 oy alarak yüzde 7.79 bandında kalarak yüzde 10 barajını aşamadı.

Recep Gürkan seçim sonuçlarını parti binasında partilerle bir arada izledi.Seçin sonuçlarının netlik kazanmaya başlaması sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Gürkan seçimlerin Edirne başta olmak üzere ülkemize, demokrasimize ve partisine hayırlı olmasını dileyerek “Bütün adaylar çok çalıştılar.Bütün partiler çok çalıştılar.Edirne'de 20 yıl görev yapıp hiçbir şey yapmayan bir arkadaş parti değiştiren bir arkadaş 45 gün boyunca sürekli bizimle ilgili yalan yanlış bilgiler ürettiğini sizler de biliyorsunuz. Bununla ilgili yarın sabahtan itibaren hukuki süreçler başlıyor hem ceza hem tazminat davalarını açacağız.İnsan ne yapıyorsa karşılığını bulur. Diğer taraftan seçimlere 3 gün kala Türkiye genelinde başlatılan bir iftira bir karalama bir kumpas kampanyası başlatıldı Edirne'de.Belediye Başkanlığı bir oyla da kazanılır.Belediye Meclisine daha güçlü geliyoruz.Edirne’de Cumhuriyet Halk Partisi'nin bayrağı yine gönderden inmemiştir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin bayrağını vatandaşlarımız seçmenlerimiz yine gönder de tutmuştur”dedi.

YSK’nın seçim sonuçları konusunda bazı manüplasyonlar yaptığına dikkat çeken Gürkan “şu anda seçim sonuçları seçim kurulu'ndan. YSK dan anlayamadığımız bir yavaşlıkla geliyor. Mesela bazı illere bakıyoruz yüzde doksana ulaşan sandık açılma oranları var ama Edirne’de hala yüzde 60'larda.Bizim oyumuz 10 dakika önce yüzde 48-49 bandında iken AK Parti'nin oyu 38-39 bandında iken arada 10 puan fark varken, AK Parti bir anda 40 puan üste çıkıyor biz 45 puan’da kalıyoruz.Bu aradaki 3 puanlık farkı nereye gitti belli değil.”dedi

Seçim sürecinde kendilerine desteklerini esirgemeyen başta eşine ve tüm partililerine teşekkür eden Gürkan sonuçların hayırlı olmasını diledi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30