banner78
banner25

Gürkan "Cumhuriyet Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde gerçekleştirdiği bir mucizedir!"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı Gürkan, mesajında, 1. Dünya Savaşı'ndan bitkin ve yorgun çıkan Türk halkının, Kurtuluş Savaşı'nda büyük bir mücadele sergilediğini belirtti.

Cumhuriyet'in, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde gerçekleştirdiği bir mucize olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Gürkan, şunları kaydetti:

"Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türk milletinin canı pahasına verdiği bu mücadele 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilan edilmesiyle adeta taçlandı ve tarihe adını altın harflerle yazdırdı. Bu yüzden Cumhuriyet, bizi millet olarak bir arada tutan, toplumsal bütünlüğümüzü, dayanışmamızı sağlayan, eşitliği ve özgürlüğü oluşturan, milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin simgesidir ve bu cennet toprakların bölünemeyeceğinin ve ilelebet payidar kalacağının en büyük kanıtıdır. Bizim için Cumhuriyet, tesadüfen seçilmiş ve doğmuş, ısmarlama bir devlet ve hükümet şekli değildir.

Cumhuriyet, Türk milletinin kaderinde yer almış, Türk milletinin istek ve karakterine uygun devlet şekli ve siyasi dönemin adıdır. Bu nedenle Cumhuriyet bizim için özgürlüktür, hürriyettir, demokrasidir, yaşam şeklidir. Cumhuriyet Atatürk'ün ilke ve devrimleridir. Cumhuriyeti ve onun bize kazandırdığı hak ve özgürlükleri canımız pahasına korumaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin 96. yılında, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnet ve rahmetle anıyor, Türk halkının Cumhuriyet Bayramını kutluyorum."

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30