banner137
banner25

Genel Merkezin adayı Belgin İba!

Ak Parti’nin 20 Ocak 2021 tarihinde yapacağı 7. Olağan Kongresi öncesinde gazetecilerle bir araya gelen İl Başkanı Belgin İba kongre süreci hakkında bilgilendirmede bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Pandemi nedeniyle kongre tarihi konusunda belirsizlik yaşandığını ve Genel merkez ile yapılan istişare sonrasında programının uygun olması nedeniyle kongre tarihinin 20 Ocak 2021 Çarşamba günü olarak belirlendiğini belirten İl başkanı İba tüm ilçelerde kongrelerinin tek vücut olarak tamamlandığını ve il kongresinin de Marmara Bölgesin’de bulunan 5 il ile aynı anda gerçekleşeceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı ve Ak parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ında telekonferans yöntemiyle katılacağı kongre için konuşan İba “tek vücut halinde hareket ettiğimiz bu dönemde ilçe kongrelerimizi bitirdik. Hep birlikte büyük bir heyecanla il kongremizi gerçekleştirmek için genel merkezimiz tarafından görevlendirildik. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle il kongremizin tarihi 20 Ocak Çarşamba günü olarak belirlendi. Genel merkezimizin adayı olarak Edirne için inandığımız yolda yürü sloganıyla hareket ettiğimiz kongremiz için hazırlıklara başladık. Göreve geldiğimiz 2019 Kasım ayından bugüne kadar bütün arkadaşlarımızla uyum içerisinde güzel işlere imza attık. Değerli yönetimlerimizle birlikte yüksek tempolu yaklaşık bir, bir buçuk yılı geride bıraktık. Ekibimizle güçlendireceğimiz yedinci olağan il kongremiz için dün bir toplantı düzenledik. Çalışmalarımıza başladık. Edirne’mizi 2023 yılı hedeflerine ulaştırmak için pandemi dönemi sonrasında daha çok çalışacağız”dedi.

Edirne için ekip halinde çalıştıklarını ve geçmiş il başkanlarının Edirne için hayata geçirmeye çalıştığı ve Ankara’ya taşıdığı projelerin takipçisi olduklarını hatırlatan İba “geçmiş dönem başkanlarımızın başlattığı yatırımların takipçisi olduk. Ankara’da çok sık ziyaretler yaptık. Bir yıl içinde birçok yatırımı da Edirne’ye kazandırdık. Bundan da çok mutluyuz. Şimdi yönetimlerimizle birlikte ilçelerimizde, mahallelerimizde iyi bir hava yakaladık. Uyum içerisinde özveriyle tüm arkadaşlarımız çalışıyorlar”diyerek yeni il yönetimininin 40 kişiye çıkarılacağını ifade etti.

Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşecek kongreye ilişkin bir gazetecinin “aday mısınız?” sorusuna istinaden “yedinci olağan kongremiz Cumhurbaşkanımızın telekonferans yöntemiyle katılacağı bir toplantı olacak. Kongremiz partimize, memleketimize hayırlara vesile olsun. Tüm teşkilattaki arkadaşlarımla birlikte tüm üyelerimizi, delegelerimizi oraya bekliyoruz. Bizde genel merkez tek aday gösteriyor. Genel merkezin gösterdiği aday olarak kongre hazırlıklarımıza başladık.”şeklinde cevap verdi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30