banner137
banner25

Geleneksel ağa karşılaması yapıldı!
651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'i kent girişinde karşılamasıyla başladı.
Edirne Belediyesi önünde davul ve zurnayla hareket eden Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi başkanlığındaki ve aralarında sporcular, sivil toplum örgüt temsilcileri, eski Kırkpınar ağalarının bulunduğu kortej, ağayı karşılamak üzere Talatpaşa Asfaltı'na kadar yürüdü.
Kaldığı otelden yaya olarak hareket eden Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'le, özel bir hastanenin önünde buluşan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Kırkpınar Ağası Selim'e önce çiçek verdi daha sonra da ağalık kemerini taktı.
Belediye Başkanı Sedefçi ve Ağa Selim, ardından kortejle birlikte Edirne Belediyesi'ne geçti.
Edirne Valisi Gökhan Sözer'in de belediyeye gelmesiyle kortej, 650. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Ali Gürbüz'ün taşıdığı Türk bayrağı, Edirne Belediyesi bandosu ve Kırkpınar davul-zurna ekibinin eşliğinde Atatürk Anıtı'na yürüdü.
Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve bandonun Kırkpınar Marşı'nı çalmasının ardından anıta Vali Sözer, Belediye Başkanı Sedefçi ve Ağa Selim tarafından çelenk sunuldu.
Törenlere Pehlivan Mezarlığı'nda devam edildi. Kara Emin ve Adalı Halil'in mezarı başında Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlu'nun duası eşliğinde protokol üyeleri ve vatandaşlar dua etti.
Kortejde, 25 Mayıs'ta Ordu'da belediyenin köy minibüslerinin şehir içine girmesini yasaklayan kararı yeğeni ile protesto sırasında, polise kılıçla saldırılması olayına karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan ve boynunda çanlarla dolaşan Nurettin İslam'ın yer alması dikkat çekti.
651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri resmi açılışı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katılımıyla saat: 18:30'da Sarayiçi Er Meydanı'nda yapılacak.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30