banner78
banner25

Edirne'ye kuş bakışı!
Edirne'de 4 paramotor pilotu, 1,5 saatlik uçuş boyunca kentteki tarihi eserleri görüntüledi.
Yeniimaret Mahallesi'nden paramotorlarla havalanan Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü (TEDOHAVK) üyesi Selçuk Fedakartürk, Oktay Karahasan, Hamza Algül ve Kadir Akso, yerleşim birimlerini ve tarihi eserleri 1,5 saat boyunca görüntüledi.
TEDOHAVK Başkan Yardımcısı Hamza Algül, uçuşun ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Osmanlı Devleti'ne 92 yıl başkentlik yapan Edirne'nin tarihi yapılarını görüntülediklerini söyledi.
Görüntüleri yerel yönetimlerle paylaşacaklarını anlatan Algül, ''Kulüp olarak Edirne haricinde tüm Trakya'nın görüntülerini çekerek belgesel hazırlıyoruz. Bugün Edirne'den tekrar Saros Körfezi'ne uçacağız. Havsa, Uzunköprü, Keşan ve Meriç'i havadan görüntüleyeceğiz'' diye konuştu.

-''Havada geçmişi yaşadık''-

Selimiye Camisi, Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, Lozan Anıtı, Karaağaç bölgesindeki tarihi rektörlük binası, Eski Cami ve Kapalıçarşı gibi birçok tarihi eserin üzerinde uçtuklarını kaydeden Algül, uçuş sırasında duygulandıklarını ifade etti.
''O günleri sanki tekrar yaşadık'' diyen Algül, ''Tarihi kuş bakışı görüntülemek ve izlemek çok güzel bir duygu'' dedi.
Algül, TEDOHAVK olarak doğa olaylarına ilişkin belgeseller hazırladıklarını belirterek, ''Ergene Nehri'nin kirliliğine dikkat çekmek amacıyla kirliliğin yoğun olduğu yerleri çekerek belgesel oluşturacağız. Doğamızın ilk günkü gibi kalmasından yanayız'' şeklinde konuştu.
Türkiye'de paramator sporu yapan yaklaşık 100 kişi bulunduğunu vurgulayan Algül, kulüp olarak uluslararası yarışmalara da katıldıklarını bildirdi.
TEDOHAVK Başkanı Kadir Aksoy da Marmara, Karadeniz ve Ege denizlerini de görüntülemek istediklerini dile getirdi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30