banner78
banner25

Dere taştı 4 kişi mahsur kaldı!
Edirne'de Oğulpaşa Deresi'nin taşması sonucu, Sazlıdere ve İskender köyleri arasında, çıktıkları araçların üstünde mahsur kalan 4 kişi de kurtarıldı.
Alınan bilgiye göre, dün gece başlayan sağanak sonrası Oğulpaşa Deresi'nin taşması sonucu bulundukları yerde mahsur kalan 4 kişi de sivil savunma ve itfaiye ekiplerince kurtarıldı.
Ambulanslarla sağlık kontrolü için Edirne Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kişiler, daha sonra Edirne'deki misafirhanelere yerleştirildi. Sular içinde kalan 11 araç da iş makinelerin yardımı ile bulundukları yerden çıkarıldı.

Mahsur kalan grup içerisinde yer alan Tevfik Çakan, yaptığı açıklamada, taşkına uykuda yakalandıklarını belirtti.
''Gurbet elde ekmek parası derdindeyken az daha hayatlarını kaybedecekleri için çok korktuklarını'' ifade eden Çakan, yaşadıklarını şöyle anlattı:
''Yağmur vardı uyurken ama çadır kurduğumuz alanlarda herhangi bir şey yoktu. Gece biri uyanınca suyun yükseldiğini bağırarak duyurdu. Araçlara bindik, kornalarla uyuyanları uyandırdık, bir kısmı araçların üstüne çıktı, biz de megafonlardan yoldan geçenlere seslendik. Çok şükür hayattayız, herkes çok korktu, 10 aylık bebek de var aramızda, yaşlılarımız da. Allah'a şükürler olsun.''
Bu arada, su taşkını sonucu bir süre trafiğe kapanan Edirne-Kırklareli karayolu da kontrollü olarak ulaşıma açıldı.
Oğulpaşa Deresi'nin sağanak sonrası taşması üzerine, Sazlıdere ve İskender köyleri arasında kurdukları çadırlarda bulunan ve bölgeye seyyar satıcılık yapmak için İzmir ve Manisa'dan gelen ailelerden oluşan 30 kişi, mahsur kalmıştı.
Gruptan bazılarının araçlarının üstüne çıkarak, bazılarının da araçlardaki megafonlarla yoldan geçenlerden yardım istemeleri üzerine olay yerine gelen itfaiye ve sivil savunma ekipleri yaklaşık 2 saatlik uğraş sonucu, 26 kişiyi kurtarmıştı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30