banner137
banner25

Deniz Gezmiş ve arkadaşları, Edirne'de anıldı
Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idam edilişlerinin 40'ıncı yıl dönümünde Edirne'de anıldı.
Türkiye Komünist Partisi (TKP), Gençlik Muhalefeti ile Emek Gençliği üyeleri, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idam edilişlerinin 40'ıncı yıl dönümü dolayısıyla Saraçlar Caddesi'ndeki PTT Başmüdürlüğü önünde bir araya geldi.
Grup adına açıklama yapan İpek Kıyak, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın kalplerinin vatan, özgürlük ve bağımsızlık ve Türkiye'nin birliği için attığını ve ''Tam bağımsız Türkiye'' diye bağırdığını söyledi.
Gezmiş, İnan ve Aslan'ın, ABD emperyalizmine boyun eğmeyen, uzlaşmayan kararlılıklarından ve cesaret sembolü olduklarını bildiklerini anlatan Kıyak, ''40 yıl önce Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam kararını mecliste iki kolunu havaya kaldırarak onaylayan zihniyet bugün iktidarda bulunuyor. Denizleri anmayı bir suç sayıyor ve bu anmalara katılanlar dava açıyor'' dedi.
Grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30