banner137
banner25

Çocuklar spor'la buluştu!

Gençlik ve Spor Bakanlığınca çocukların yaz tatilini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla düzenlediği yaz spor okulları Edirne'de açıldı.

Spor Genel Müdürlüğünün 80. kuruluş yıl dönümü kapsamında öğrenciler, antrenörler eşliğinde eskrim, su topu, yüzme, tekvando, halter, futbol, cimnastik, güreş, satranç ve tenis gibi alanların yer aldığı 27 branşta spor yapacak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zekeriya Bayrak, Mimar Sinan Spor Salonu'nda düzenlenen törende, yaz spor okullarının temel amacının, çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve başarılı bir sporcu olmalarını sağlamak olduğunu belirterek, "Güçlü Türkiye için okuyan, düşünen ve kendini ifade edebilen, sporu, sanatı ve bilimi yaşam tarzı haline dönüştüren, yenilikçi, etik değerlere bağlı ve özgüveni yüksek ve güçlü gençlerin yetişmesini sağlamak için çalışmalarımızı sürekli devam ettirmekteyiz." dedi.

Konuşmaların ardından, öğrenciler katıldığı branşlarda gösteri sundu.

Yaz spor okuluna katılan 9 yaşındaki Tunç İlk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulların tatile girmesiyle boş zamanının olduğunu söyledi. Yaz okulunda spor yaparak bu zamanı değerlendireceğini ifade eden İlk, "Badminton sporu yapmak çok güzel bir duygu. Ailem de beni bu konuda destekledi. Öğrenci arkadaşlarıma yaz tatillerinde boş oturmaktansa spor yapmasını tavsiye ederim." dedi.

Tunç'un babası Fatih İlk de çocukların gelişimi açısından spor yapmalarının önemli olduğunu belirterek, "Yaz günü evde bilgisayar başında vakit geçirmektense, böyle spor yaparak hem kendi sağlıklarını korumuş oluyorlar, hem de yeni başarılara imkan tanınıyor. Yaz okullarındaki aktiviteler ve katılım ücretsiz. Yetkililere ok teşekkür ediyoruz." diye konuştu. 

Yaz spor okuluna katılan 10 yaşındaki Ayça Yoldaş, önceki yıllarda yaz tatillerinin evde sıkıcı şekilde geçtiğini ve ilk kez yaz okuluna katıldığını anlattı.

Ayça'nın babası Ali Yoldaş da çocuklara sağladığı bu imkandan dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığına teşekkür ederek, yaz spor okullarının çocukları kötü alışkanlıklardan koruduğunu ve spor yapmaya teşvik ettiğini kaydetti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30