banner137
banner25

Ciğercilere bayrak geliyor!

Edirne’den tüm dünyaya yayıla bir lezzet olan “Edirne Tava Ciğeri” için bayrak uygulaması gündemde.

Sayıları her geçen gün artan ve bu artışa paralel ciğerin kalitesinden ödün verileceği endişesi taşıyan ciğerci esnafı kalite standardı için arayış içerisinde.Gerek Edirne Valiliği gerekse Edirne Belediyesi ve Ticaret Odası ile Esnaf Odaları Birliği Edirne Tava Ciğerinin kalitesinden ödün vermemek adına esnafla bir araya gelerek toplantılar yapmakta.Ciğerin bir standardı olmasının yanında isteyenin istediği gibi servis etmesi gerektiği gibi fikirlerin ortaya atıldığı toplantılarda kaliteli Edirne Tava Ciğerine bir kalite ve standart gelmesi gerektiğine inanan Edirne Valisi Günay Özdemir ciğercilere bayrak uygulaması getirmeyi düşündüğünü belirtti.

Denizlerde uygulanan Mavi Bayraklı plaj uygulaması gibi kaliteli ciğerin yenilebileceği adresleri belirleyecek yeni uygulamaya göre ciğercilere “Ayçiçeği Bayrağı” verilerek iş yerinin görünür bir noktasına koyması istenecek.

“Kaliteli Edirne Tava ciğeri burada yenir” dedirtecek cinsten olacak bayrağın ise ayçiçeği bayrağı olması tava ciğerinin ayçiçeği yağından olması ile alakalı.

Vali Özdemir “ciğere bir standart getirilmesi konusunda sürekli olarak bir çalışmamız var.Ancak bu işi kaliteli yapanı ayırmak gerekiyor.Bunun içinde bayrak uygulaması yapmayı düşünüyoruz.Esnafımıza bu konuyu sunduk.Bu konuda olumlu dönüşler aldık.Denetimler sonucunda iyi ciğer yaptığı,sağlıklı koşullarda bu işi yaptığı belirlenen kişiye Ayçiçeği bayrağı vereceğiz.Ha bunu bozarsa bayrağı geri alacağız”dedi.

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı olan Bahri Dinar ise bu tür bir uygulamanın yerinde olacağını,yapılan denetimler sonrasında bu bayrağı almaya hak kazanan esnafın işini layığı ile yaptığının tescillenmiş olacağını ifade ederek “biz bunun olumlu buluyoruz.Olması gereken bu.Bayrağı alan kişi tüm denetimlerden geçmiş ve güvenilir,ciğer yenilebilir yer olmuş olacak”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30