banner78
banner25

Çeltik mitingi İpsala'da yapıldı!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, ''Sürekli dışarıdan tarım ürünü almamızın sonu, bizi Afrika ülkelerindeki gibi açlığa götürecektir'' dedi.
Günaydın, partisinin ilçe teşkilatının festival alanında düzenlediği ''İpsala Tarım ve Çeltik Mitingi''nde yaptığı konuşmada, iktidarın yanlış tarım politikaları nedeniyle çiftçilerin geçim zorluğu yaşadığını öne sürdü.
Yanlış politikalar nedeniyle tarım arazilerinin gün geçtikçe azaldığını ileri süren Günaydın, ''Türkiye'nin dört bir yanını geziyorum. Ziyaret ettiğim kahvelerde satılık tarla ve arsa ilanından geçilmiyor. En önemlisi de, çiftçi borç kıskacında olduğu için üretemiyor, tarım aletlerini de satıyor. Bu duruma 'dur' diyecek yine köylüdür, çiftçilerdir'' diye konuştu.
Son yıllarda pek çok ürünün ithal edilmeye başlandığını, ithalatın Türk çiftçisine zarar verdiğini savunan Günaydın, sözlerine şöyle devam etti:
''Çeltik, buğday, ayçiçek, pamuk, yağ bitkileri ceviz ve hatta saman bile dışarıdan alınıyor. Samana muhtaç kaldık. Bu durum çiftçinin sonunu getirir. Tarım ürünleri ithal etmek, çiftçiyi zor durumda bırakıyor. Çiftçi desteklenmezse, tefeciye teslim edilirse kaybeden yine biz olacağız. Sürekli dışarıdan tarım ürünü almamızın sonu, bizi Afrika ülkelerindeki gibi açlığa götürecektir.
Çiftçiye, köylüye yardım edilmelidir ki ülkemiz kalkınsın.''
Mitinge CHP Edirne milletvekilleri Recep Gürkan ve Kemal Değirmendereli, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, partililer ve vatandaşlar katıldı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30