banner78
banner25

Cami girişinde mühimmat bulundu!

Edirne Bostanpazarı semtinde bulunan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından bir süredir restorasyonu devam eden Süleymanpaşa cami girişinde çuval içerisine sarılmış, patlamamış mühimmat bulundu.

Olay akşam saatlerinde yaşandı.Süleymanpaşa cami restorasyonunda çalışan bir grup işçi cami bahçesine cadde üzerindeki tarafta bulunan giriş kapısında kazı çalışması yaparken yaklaşık 30 cm derinlikte bir çuvalın içerisine sarılmış 2 adet mühimmat buldu.Olayın polise bildirilmesi sonrasında Olay yeri inceleme ekibi gelerek ilk tespitlerini yaptı.

Mühimmatın patlayıp patlamadığının anlaşılması için bomba imha ekibine haber verildi.Ekip gelerek yaptığı ilk incelemede mühimmatlardan birinin 105 mm top mermisi olduğunu,bir diğerinin ise roket atar mermisi olduğunu tespit etti.

İmhası için bu tür durumlarda mühimmatın yerinden oynatılmasının bir çok olumsuzluğu beraberinde getireceğini tartışan yetkililer,mühimmatın imhasının da büyük sorunlara yol açabileceğini düşünerek aldıkları risk ile mühimmatın bir başka yerde imhasına karar verdiler.

Polis yaptığı incelemede mühimmatın kim veya kimler tarafından saklandığını araştırırken,çuvalın bulunduğu yere yoğunlaştı.Çuvalın yerin 30 cm altında olması ve geçtiğimiz yıllarda Tredaş’a ait yer altına alınan enerji nakil hatlarının arasında bulunması saklanan mühimmatın bu tarihlerde gömülmüş olabileceğini doğruladı.Polis şimdi mühimmatın nereye ait olduğunu,kim veya kimler tarafından çuval içerisinde ne amaçla oraya gömülmüş olabileceğini araştırıyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30