banner78
banner25

Bu yol kimin ?

Avrupa’dan karayolu ile Edirne’ye gelenlerin kullandığı eski adıyla E-5 yeni adıyla E- 80 karayolu yıllardır terk edildiği karanlıktan bir türlü aydınlığa çıkamadı.

Yetki tartışmalarının yaşandığı karayolunun Kapıkule’den Edirne’ye gelişte ki 15’nci kilometresinde aydınlatma lambaların yanmaması şehrin bir ayıbı olarak nitelendirilirken,yetkili ve ilgili hiçbir merciin aydınlatma konusunda devreye girmemiş olması sorumsuzluk olarak yorumlandı.

Şehrin Avrupa’ya girişte vitrini olarak görülen E-80 Karayolunun yıllardır karanlıkta kalması ve bu sebepten dolayı çok sayıda maddi hasarlı ve yaralamalı trafik kazasına neden olması olayı yaşayanları mağdur ederken sorumluların hiçbir şey yapmaması vatandaşı düşündürüyor.

Yıllar önce yapılan haberler sonrasında yaşanan arızanın giderildiğini ancak yol üzerinde bulunan aydınlatma direklerinin Belediye sınırları içersinde kaldığı gerekçesi ile aydınlatma aboneliğinin belediye tarafında yapılması gerektiğini belirterek “belediye sınırları içerisinde kalan aydınlatma direkleri belediyenin aboneliği ile olmaktadır.Yanan lambaları belediye öder.Ancak burada Karayollarına ait olduğu sanılan lambalar aslında belediye sahası içerisinde kalmakta ve belediyeye yazı yazılmasına rağmen abonelik yapılmamaktadır.Yolun karanlıkta kalmasının sebebi budur”dediler.

Vatandaşlar ise yetki kargaşasının yaşandığı yolda yanacak olan aydınlatma lambaları ile kimsenin batmayacağını ancak ülke için utanılacak bir durum olduğunu belirterek “yetki kiminse gereğini yapmalı.Senin sınırın benim sınırım tartışması olmamalı.Bu yolu kullanan herkes geceleri güvenliksiz sürüş yaşıyorlar.Bu durum bize yakışmıyor”dediler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30