banner78
banner25

Bin 100 TL ödemelerinde kurallar hiçe sayıldı!

Korona virüs salgını sebebiyle Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara bin 100 TL sosyal yardım parası verileceğini duyurmasının ardından vatandaşlar ödemelerin yapılacağı noktalara koştu.

Geçtiğimiz hafta açıklanan ve belirlenen kriterleri taşıyan çok sayıda ihtiyaç sahibi vatandaş ödemelerin yapılacağı PTT şubelerine akın ederek uzun kuyruklar oluşturdu.Sokağa çıkma yasağının olduğu tam kapanma döneminde sosyal mesafe ve virüsü hiçe sayan vatandaşlar bin 100 TL ödeneği alabilmek için saatlerce sırada bekledi.

Sırada bekleyen vatandaşların sosyal mesafe kurallarını ihlal ettiği açıkça görülen görüntülerde vatandaşların uzun süre beklemesi tepkilere neden oldu.Kuyrukta sırasını bekleyen vatandaşlar yaşanan bu durumun doğru olmadığını belirterek bu paraların kartlara yatırılmasının daha doğru olduğunu ve bu sayede kuyrukta beklemenin olmayacağını belirttiler.Kuyrukta beklerken virüsün bulaşabileceğini de söyleyen vatandaşlar “madem bize ödeme yapacaksın evlere gönder ver.Veya kartlara yatır.Verdikleri kartları da iptal ettiler.Bunlar ne işe yarıyor o zaman?”diyerek sitemde bulundular.

Kağıt toplayarak geçimini sağlayan bir vatandaşa ise “geçimimizi sokaktan kağıt toplayarak sağlıyoruz.Sokağa çıkmak ta yasak.Bize eve gidin diyorlar evde oturun diyorlar.Biz evde ne yiyeceğiz?Patates ve soğanla karın doyar mı?”ifadelerini kullandılar.

Sosyal mesafenin hiçe sayıldığını gören polis ise kuyrukta bekleyen vatandaşları uyararak mesafeye dikkat etmeleri gerektiğini tekrar tekrar hatırlattı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30