banner78
banner25

Banka da akıl almaz vurgun!

Edirne’de bir bankanın personelinin yaptığı iddia edilen vurgun akıllara durgunluk verdi.

Edinilen bilgiye göre yerli sermayeli bir bankanın Edirne şubesindeki vurgun yüksek faiz vaadi ile topladığı mevduata bir başka müşterisinden aldığı para ile fazladan faiz ödemesi ile yaptığı ortaya çıktı.

Bankanın özverili çalışmaları ile dikkat çektiği D.A. isimli çalışan günlük yaşantısındaki lüks ve abartılı yaşam ile de dikkat çekince çalışan yakayı ele verdi.

Banka müşterilerinin de dikkatini çeken yaşam banka yetkililerine iletildi.Bunun üzerine banka müfettiş talebinde bulundu.Bireysel müşterilere bakan D.A’nın gelirine göre lüks içinde yaşaması dikkat çekerken bazı müşterilerin hesapları ile ilgili şikayetlerin artması üzerine banka genel müdürlüğü şubeye teftiş gönderdi.

Büyük gizlilik ile yapılan soruşturmanın özellikle müşterilerin haberi olmaması için büyük özen gösterildi. Bankanın Edirne Şubesinde özellikle Bulgaristan kökenli çok sayıda Bulgaristan Türk’ünün ve yurt dışında çalışan gurbetçi vatandaşın hesabı olduğu biliniyor.Özellikle bu müşterilerin dolandırıcılıktan haberi olmamaları için özel önem gösterildiği soruşturmada hesap incelemeleri gelen müfettişler tarafından yapıldı ve 1 ay kadar sürdü.

İncelemenin ardından somut deliller elde edilmesi ile birlikte Bireysel Müşteri Temsilcisi D.A görevine tazminatsız son verilerek işten atıldı.Yapılan çalışmada personelinde tek tek savunması alındı.Öte yandan yapılan soruşturmada söz konusu bankanın Şube Müdürünün eski Bölge çalışanı olması nedeni ile Bölge Müdürünün şube müdürünü koruyarak olayı kapamaya çalıştığı belirtildi.

Bankanın Edirne Şubesinin vadeli mevduatlara, bankanın diğer şubelerine ve diğer bankalara göre daha yüksek faiz oranı verdiği piyasada sık sık dillendirilir hale gelmişti. Soruşturma sonunda Şube Personeli müşterilere bankanın olması gereken faiz oranlarından daha fazla faiz oranı söylenerek vadeli mevduat banka şubesinde tutuluyor vade sonunda da aradaki farkın başka gurbetçi hesaplarından çekilerek yatırıldığı açıkça anlaşılyordu. Bu durum başta hedeflerin tutturulması için yapılırken zaman içinde ölçü kaçırılarak zimmete para geçirme şeklinde büründüğü yönünde belirtiler ortaya çıktı. Bir müşteri durumu, “vade sonunda daha yüksek faizin farkını elden alıyorduk veya hesaba vade sonunda nakit yatıyordu” şeklinde açıkladı. Henüz hesaplarındaki anormal para çekilmelerini fark edip şikayet etmeyen müşteriler de olduğu için müşterilerin hesaplarından ne kadar para çekildiği ne kadar müşterinin mağdur olduğu ise henüz tespit edilmiş değil. Hesaplarından çekilen paraları bankanın ödeyip ödemediği ise henüz netleşmiş değil.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30