banner137
banner25

Bakan Pekcan’a “Rüşvetin belgesi olmaz” twiiti!

Edirne'nin İpsala ilçesi Sarıcaali köyünde bulunan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) MS4 Ölçüm İstasyonu'nda gerçekleştirilecek törene katılmak için kente gelen ve buradaki temaslarını tamamladıktan sonra dönen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın resmi twitter hesabından yaptığı paylaşım ilginç yorumlara neden oldu.

İpsala sınır kapısının modernizasyonu ile ilgili yaptığı paylaşım sonrasında bir vatandaşın attığı yorum gümrüklerde bazı şeylerin değişmediğini gösterdi.

30 Kasım 2019 Cumartesi günü düzenlenen törenin ertesi günü olan 1 Aralık 2019 günü yaptığı paylaşımda “Gümrük kapılarımızı, çağın gerekliliklerine göre modernize ediyor ve vatandaşlarımızın daha hızlı, daha güvenli ve daha kolay şekilde gümrük işlemlerini yapabilmesini sağlıyoruz.Dün gerçekleştirdiğimiz #İpsala ziyaretimizde de modernizasyon çalışmalarını yerinde inceledik.”şeklindeki paylaşımın altına Rasim D.isimli bir kullanıcı Gümrüklerde dönen rüşvet çarkı ile ilgili paylaşım yapınca devreye Ticaret Bakanlığı’nın resmi twitter hesabı devreye girdi.

Rasim D.isimli kullanıcı paylaşımında “önce yüzsüz memurlarınıza rüşvet almamayı öğretmelisiniz.”Aaa hiç haberim yok, öyle miymiş!”şeklinde yorum yaparak rüşvet çarkına dikkat çekti.Bu paylaşım üzerine bakan Pekcan Bakanlık ilgilisine durumu aktararak cevap verilmesini istedi.Kısa sürede Bakanlığın resmi Twitter hesabı üzerinden verilen cevapta; “sayın ilgili, bahse konu yorumunuza ilişkin dokümanları ve resmi başvurunuzu Bakanlığımıza iletmeniz halinde gerekli araştırma başlatılacaktır.İlginize”denildi.

Bu cevabı gören kullanıcı Rasim D.'nin verdiği cevap ise bir hayli ilginç ti! Rüşvetin belgesinin olmayacağını savunan kullanıcı “Çok teşekkür ederim ilginize.Bir sonraki sefer memurlardan fatura kesmesini isteyeceğim.:)Hangi dokümandan bahsediyorsuuz?Size gümrüklerdeki ücret tarifesini tek tek yazabilirim- ki bilmeme ihtimaliniz de yok.Gümrük muhafaza,gümrük muayene,tescil memurları,kolcular,+++”şeklinde cevap verdi.

Ancak paylaşım kısa süre içinde Bakan Pekcan’ın hesabından kaldırıldı.

Bu paylaşım yapılan her türlü çalışma ve alınan her türlü tedbire rağmen gümrüklerde rüşvetin sistemli bir şekilde işlediğini gösterdi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30