banner137
banner25

Ayçiçeğindeki hastalığın nedeni araştırılıyor
Ankara Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü ve Adana Zirai Mücadele Enstitüsü'nden uzmanların ayçiçeği ekim alanlarında inceleme yaptığı bildirildi.
Edirne Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, çiftçilerden gelen şikayetler üzerine ayçiçeği ekim alanlarından alınan numunelerin Ankara Zirai Mücadele Merkezi Araştırma Enstitüsü'nde incelendiği belirtildi.
İncelemelerde herhangi bir hastalık ve zararlıya rastlanılmadığı ancak yapraklarda şekil bozuklukları, damarlarda daralma, renk açılmaları, yaprak uçlarında sivrilme ve damarların kaybolması, özellikle de ayçiçeğinin yeni çıkan 2 ve 4 yapraklı dönemlerinde zararlanmanın çok fazla olduğunun tespit edildiği kaydedildi.
Edinilen bilgiye göre il merkezinde 300 bin dönüm ayçiçeği ekili alanı bulunduğu bunun 20 bin dönüm kadarının hastalığa maruz kaldığı biliniyor.Çok sayıda üretici ise hastalıklı olan yerlerini bozarak yeniden ekim yaptı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30