banner78
banner25

Ata toprağı Türkiye'de!
Edirne Valisi Gökhan Sözer, İpsala Sınır Kapısı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Anadolu'nun üzerine kara bulutların çöktüğü, ümitlerin bittiği anda Samsun'dan yükselen güneş ışığının tüm Anadolu'yu aydınlattığını söyledi.
Vali Sözer, şöyle konuştu:
''Atamızın doğduğu gün bu sınırlar yoktu yine de bu sınırlar siyasi sınırlardır. Bizim gönlümüzde daima kardeşlik, dostluk ve barıştan yana bu sınırlar kalkmıştır. Bu toprağı hayat verdiği evden Türkiye Cumhuriyeti topraklarına getiriyoruz. Elbette bizim için anlamı da değeri de çok yüksek. Geçmişte yaşanan sıkıntılar, çekişmeler, insanlığa karşı işlenen suçlar bundan sonra yaşanmasın. İlişkilerimizi belirleyen dostluk olsun, barış olsun, komşuluk olsun, iyi ilişkiler olsun.''
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Burhanettin Hakgüder de bugünün ''bir idealin yola çıktığı gün'' olduğunu belirtti.
Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç ve Yunanistan'ın Gümülcine Milletvekili Ahmet Hacıosman da konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından Türk bayrağına sarılı toprak, Edirne Valisi Sözer ve İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz tarafından İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü atletlerine teslim edildi.
Toprağı alan atletler Sözer'in verdiği startla İpsala Sınır Kapısı'ndan Samsun'a doğru koşmaya başladı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30