banner137
banner25

Ata'nın elini tuttu!

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79’ncu yıldönümü anma etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi Edirne’de gerçekleşti.Anma etkinliklerine Edirne Belediyesi’nde bulunan Atatürk odasında ve anıt önündeki törende ki görüntüler güne damgasını vurdu.

Tören saat 08:45’te Atatürk anıtı önünde düzenlenen programla başladı. Edirne Valisi Günay Özdemir, 54. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan çelenklerini anıt önüne takdim ettikten sonra izin alan kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi partiler çelenklerini sundular ve sonrasında ise saat 09:05’i gösterdiğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal marşımız okundu.

Saygı duruşu sırasında bir sokak köpeğinin ise yerinden kımıldamadan vatandaşlar gibi saygı duruşunda bulunması dikkat çekti.

Anıt önü tören programı sonrasında Atatürk’ün Edirne’de kaldığı ve Edirne Belediye Başkanlık katında bulunan oda il protokolü tarafından ziyaret edildi.Ziyaret sırasında Edirne Valisi Günay Özdemir odada bulunan Atatürk heykelinin yanında durarak önce bilek kısmını tuttu daha sonra ise uzun bir süre elini elinin üzerine koyarak bağlılık ve inancını gösterdi.Protokol daha sonra Atatürk’ün kaldığı esnada yattığı yatak üzerine kırmızı karanfil bırakarak odadan ayrıldı.

Her yıl odada bulunan oda şeref defterini imzalayan Edirne Valisi Günay Özdemir bu yıl şeref defterini es geçerek imzalamayı unuttu.Daha sonra gazetecilerim hatırlatması üzerine protokol tekrar odaya gelerek defterin yazılmasını bekledi.Vali Özdemir deftere “Atam!Her 10 Kasım’da seni daha iyi anlamaya,yaşamaya,yaşatmaya ve anlatmaya çalışıyoruz.Senin en büyük eserin olan,29 Ekimlerdeki Cumhuriyet’in kıymetini daha iyi anlıyoruz.Senin kurduğun Cumhuriyeti sonsuza dek yaşama ve yaşatma azmimiz her geçen gün artarak devam etmektedir.Bu vatanı,bayrağı,devleti ve Cumhuriyeti yaşatma azmimiz devam edecektir”dedi.

Belediye programı sonrasında ise anma töreni Halk Eğitim Merkezinde 80’nci Yıl Cumhuriyet Anadolu lissi öğrencileri tarafından hazırlanan programla son buldu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30