banner137
banner25

Anne ve baba rol model!

Edirne Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada Okulların açılmasıyla birlikte Çocukların Ağız ve Diş Sağlığı konusunda nelere dikkat etmeleri gerektiği ile ilgili önerilerde bulundu.

Çocuğun okula başlaması ile birlikte ailelerin gıda seçimindeki etkisinin azaldığını ve çevresinin etkisinin önem kazandığını yaptıkları yazılı açıklamayla dikkat çeken Edirne Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu “Yapılan araştırmalara göre okul kantinlerinde en çok tost, cips, çikolata ve gazlı içecekler tüketilmekte. Bu gıdalar hem obeziteye sebep oluyor hem de diş sağlığını en çok tehdit eden ürünlerin başında geliyor. Çocuklar pek çok konuda olduğu gibi diş fırçalama konusunda da anne ve babalarını rol model olarak almaktadırlar. Özellikle küçük yaşlarda çocuklar bütün davranışları taklit yoluyla öğrenir. Bu nedenle çocuğa ‘dişlerini fırçala’ demektense anne veya babanın dişlerini fırçalarken çocuğun onları izlemesi daha etkili olmaktadır. Çocuğa diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması da önemlidir. Çocuğa yaşına uygun, kolay kavrayabileceği farklı renkte ve biçimde fırçalar alınarak fırçalama işlemi sevdirilebilir. Çocuklar çok hızlı öğrenmelerine rağmen, düzgün bir şekilde dişlerini fırçalamaları belli bir zaman alacaktır. Bu süreçte çocuğun dişlerini fırçalamasına izin verilmeli, doğru fırçalamayı öğrenmesi için zaman tanınmalıdır. 8 yaşına kadar ailelerin diş fırçalamasına rehberlik etmesi ve çocuğun arkasından tekrar fırçalamaları önerilmektedir”denildi.

Ağız ve diş sağlığının çocuğun eğitim hayatını da etkilediği belirten hekimler; okullardaki yanlış beslenme alışkanlıklarının ağız ve diş hastalıklarına yol açtığını ifade ederek çocuklar ebeveynleri tarafından yılda en az bir defa diş hekimi muayenesi yaptırmalıdır denildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30