banner78
banner25

Anlayış ve hoşgörü sorunu çözdü!

Sağlık çalışanlarının Kovid-19 Koronavirüsü ile mücadelede verdikleri çabanın karşılıksız kalmaması için başlatılan destek seferberliğine Edirne’de görevli bir öğretim üyesinin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım neredeyse gölge düşürüyordu.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi İpek Güngör Doğan,sosyal medya hesabında başına gelen talihsiz bir olayı irdelemeden paylaşınca Edirne’nin köklü şirketlerinden Tuzcular A.Ş.’ye ait RYS Hotel zan altınıda kaldı.Konu ile ilgili olarak kısa sürede çığ gibi büyüyen tepki paylaşımı sonrası Tuzcular A.Ş.yönetim kurulu başkanı Murat Tuzcu açıklama yaparak linç girişimini bertaraf etmeye çalıştı.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi İpek Güngör Doğan’ın yaptığı ilk paylaşımında şu satırlara yer verildi.

“31.03.2020 tarihinde Edirne RYS hotel apartına sağlık çalışanı olduğum için kabul edilmedim.29.03.2020 tarihinde ilgili apart hizmeti için rezervasyonum gerçekleştirildi.31.03.2020 tarihinde otele vardığımda kendisini müdür olarak tanıtan şahıs tarafından RYS hotelin hem otel hem apart hizmetinin sonlandırıldığı bilgisi benle paylaşıldı.Ancak olayın aslının böyle olmadığını,sağlık çalışanı olduğum için aparta bizzat müdür tarafından kabul edilmediğimi sonrasında üzülerek öğrendim.Biz hekimlere ışık tutan atamın sözünü hatırlatmak isterim. “Herkes ulusal görevini ve sorumluluğunu bilmeli,memleket meseleleri üzerinde o düşünceyle düşünüp çalışmayı görev edinmelidir.Dr.Öğretim üyesi İpek Güngör Doğan Trakya Üniversitesi Nöroloji ABD.”denildi.

Bu paylaşım kısa süre içinde söz konusu şirket üzerinde infial yaratacak şeklinde tepki çekince şirket yetkilisi olarak Murat Tuzcu bir açıklama geönderdi.Tuzcu açıklamasında;

“Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinde görevli bir sağlık çalışanımız 29.03.2020 tarihinde rezervasyon yaptırdığı RYS Hotel’e 31.03.2020 tarihinde konaklama için geldiğinde RYS Hotel’in hem apart hem de otel bölümünün kapalı olduğu söylendiğini ancak sonrasında olayın aslının böyle olmadığını, “sağlık çalışanı” olduğu için bizzat otel müdürü tarafından kabul edilmediğini öğrendiğini iddia ederek bu konuda kendi şahsi sosyal medya hesaplarında paylaşımda bulunmuş, paylaşımın sosyal mecralarda hızla yayılması üzerine yanlış anlamaların önüne geçmek, şirketimize bilinçsiz olarak yürütülen kara propagandayı engellemek için zorunlu olarak açıklama yapılması gerekli olmuştur.

Çin’de otaya çıkan, sonrasında tüm dünyaya ve 10 Mart 2020 tarihinden itibaren de ülkemizde tespit edilip hızla yayılan, Dünya Sağlık Örgütünün küresel salgın olarak kabul ettiği, devletimiz tarafından da salgın hastalık kabul edilerek olağanüstü tedbirlerin alınmasına neden olan Covit-19 Korona Virüsü sebebiyle şirketimiz de çalışanlarını, misafirlerini ve halk sağlığını düşünerek birtakım tedbirler alma cihetine gitmiştir. Bu bağlamda 28.03.2020 gece 00:00 tarihi itibariyle hizmetlerine belirsiz süreyle geçici ara verildiğini duyurmuştur.

31.03.2020 tarihinde öğle saatlerinde konaklama talebiyle RYS Hotele gelen yüzü maskeli, eldivenli bir hanımefendiyle otelde başkaca görevli bulunmadığından otel müdürümüz ilgilenmiş, Korona Virüsü Salgını kapsamında alınan tedbirler gereğince otelimizin kapalı olduğu, misafir kabul edilmediği kendisine bildirilmiştir. Ücretli ya da ücretsiz kalabileceği işletmeler hakkında misafire açıklamalar yapmış, herhangi bir şekilde sorunla karşılaşması, konaklayacak yer bulamaması halinde araması için bizzat kendi şahsi cep telefonunu numarasını vermiş ve sonrasında hanımefendi otelden ayrılmıştır.

Edirne’de 2012 yılından bu yana misafirlerine nitelikli, kaliteli konaklama hizmeti veren RYS Hotel’de bugüne kadar yaptığı işi, unvanı, makamı, mevkii ve benzeri sıfatlar sebebiyle hiçbir misafirimizin otele kabul edilmemesi gibi bir hadise vuku bulmamıştır.

Konaklama ihtiyacı olan her kim olursa olsun mevcut imkânlar çerçevesinde her misafirimize ayrım yapılmaksızın konaklama hizmeti verilmiştir.

Ancak Korona Virüsü Salgını sebebiyle devletin her türlü kademesinde alınan tedbirlere uygun olarak çalışanlarının, misafirlerinin ve halk sağlığının korunmasını teminen şirketimiz tarafından 29.03.2020 tarihinden itibaren RYS Hotelin belirsiz süreyle geçici olarak kapatılması kararı sonrasında, kimlik bildirim sistemi (KBS) ve otel kayıtlarıyla sabit olmak üzere hem otel hem de apart bölümüne hiçbir misafir kabul edilmemiş ve bu dönemde otelimiz tadilata alınmıştır.

Hiçbir araştırma yapılmaksızın, işin aslını tespit için şirketimize herhangi bir müracaatta bulunulmaksızın “sağlık çalışanı olduğum için otele bizzat müdür tarafından alınmadım” iddiasıyla yapılan 03.04.2020 tarihli sosyal medya paylaşımı sonrasında hanımefendi ile telefon görüşmesi yapılmış ve konunun tamamen yanlış anlaşılmalar silsilesine bağlı olduğu anlaşılmış ve kendisi yapmış olduğu paylaşımı sayfasından kaldırarak aynı gün bir tekzip yayınlamıştır.

Buna rağmen halen çeşitli mecralarda konuyla ilgili araştırma yapılmaksızın ahlaka ve hukuka aykırı iftira ve iddia şirketimize izafe edilmeye çalışılmakta ve şirketimizi itibarsızlaştırmaya yönelik paylaşımlar yapılarak kara propaganda yürütülmektedir. Lütfen prim vermeyiniz.

Zira kapama öncesi kendi portföyünde yer alan hassaten sağlık çalışanlarını aramış, otelimizi arayanlara yönelik de otel imkanlarından uygun fiyatlı yararlanabileceği tarzında özel uygulamalara gidilmiş ve bu kapsamda sağlık çalışanı olanlara kapama öncesi son güne kadar özellikli hizmet vermiştir.

Olayın aslı bu şekildedir.

Çalışanlarımıza, misafirlerimize ve kamuoyuna saygı ile duyurulur”şeklinde yaptığı açıklaması sonrasında bahse konu doktor bir önceki paylaşımını sosyal medya hesabından kaldırarak Murat Tuzcu ile arasında geçen görüşmenin satırlara yer verdi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi İpek Güngör Doğan açıklamasında “RYS otel yönetiminden, sahibi Murat Tuzcu’dan bir telefon aldım. Sürecin yönetilmesindeki hatalarına ilişkin üzgün olduklarını söyleyerek özür dilediler. Kendisinin kontrolü dışında gelişen birtakım yanlış anlaşılmaların söz konusu olduğunu iletti.

Nitekim ahlaki bir noktada buluştuğumuz, beni mutlu eden bir görüşme oldu.

Hepimiz için zorlu olan bir süreç, zihnen hepimiz, bedenen bir kısmımız son derece yorgunuz. Yanlış anlaşılmaların tekrarlanmaması adına bazı hassasiyetler karşılıklı vurgulandı.

Amacımız kimseyi işinden gücünden etmek değil. Geldiğimiz şu noktada hatayı yüceltmeyelim. Daha önceki paylaşımımı silerek ve herkesten bu açıklamamı da yayınlamasını rica ederek iyi ve doğru olanı seçiyorum.

Herkese teşekkür ederim.

Sevgilerimle”dedi.

Kısa sürelide olsa yaşanan gerginlik yerini anlayış ve hoş görüye bıraksa da bazı sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşım ve altında yer alan yorumların üzüntü verici şekilde devam ettiği görüldü.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30