banner78
banner25

Aksal’dan güzel haber!

Ak Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile Sağlık Bakanlığı tarafından Kapıkule Gümrük Kapısı’nda hızlı tanı PCR testi yapan mobil laboratuvar kurulmasına ve hızlı tanı Kovid-19 testi yapılmasına onay verdiğini açıklayarak önemli bir müjdeyi Edirnelilere verdi.

Son günlerde yaşanan sıkıntılı sürece rağmen evinde bulunan ve buradan Edirne ile ilgili gelişmeleri takip ederek çözüm konusunda Ankara ile temasta bulunan milletvekili Aksal; bir başka konuyuda sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak vatandaşlara bilgi verdi.

Bilindiği gibi Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2 Milyon 111 Haneye 1.000'er TL Nakdi Desteğin Ödenmesi hakkında bakanlığın verdiği evde teslim müjdesini de Aksal sosyal medya hesabı üzerinden duyurmuş ve engelli ve engelli yakınları ile yaşlı aylıklarının polis ve jandarma nezaretinde kapıda ödeme şeklinde yapılacağını duyurmuştu.

Kapıkule’de kurulması planlanan ve kısa sürede uygulamaya konulacak olan hızlı tanı PCR testi yapan mobil laboratuvar konusunda da Sağlık Bakanlığı ile istişarelerde bulunduğu öğrenilen laboratuvar sayesinde yurt dışından gelen TIR sürücüleri bu sayede 14 gün karantinada beklemeyecek. Bilindiği gibi, koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında ülkeye giriş yapan TIR şoförleri, 14 gün karantinada tutuluyordu. Bu durum şoförlere büyük mağduriyet yaşatırken, ticarette de mal teslim sürelerinde geciklemelere neden oluyordu.TIR sürücülerinin 14 gün süreyle karantina uygulamasına tabi tutulmaları karayoluyla batıya yapılan yıllık 42 milyar dolarlık ihracatı yapılamaz hale getiriyor.. 14 Gün evinde karantina süresini doldurmadığı için yurtdışına çıkamayan bini aşkın araç batı kapılarında bekliyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30