banner78
banner25

Ak Parti'nin anketinden Gürkan çıktı!

31 Mart yerel seçimleri öncesinde siyasi partilerde durum değerlendirmeleri rutin olarak yapılırken,caddelerde gezen anketörler de şehrin ve adayın nabzını tutmaya devam ediyor.

Edirne’de seçimin Ak parti ve CHP arasında geçeceği halk arasında ki söylemlerden de açıkça ortaya çıkarken Ak Parti’nin yaptırdığı iddia edilen bir anket genel merkezde soğuk rüzgarlar esmesine sebep oldu.

Ak Parti’ye yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre yaptırılan anketin sonuçlarının Ak Parti Edirne cephesini memnun etmediği ve bu sonucun Genel Merkezin bilgisi dahilin de olduğu öğrenildi.

Aday bazlı ve parti bazlı olarak değerlendirilen anket sonuçların da CHP ve adayı Recep Gürkan’ın açık ara öne çıktığı ifade ediliyor.Yapılan anket değerlendirmesine göre CHP Edirne Belediye başkanı ve başkan adayı Recep Gürkan’ın yüzde 46.3’lük oy oranı ile ilk sırada yer aldığı,Ak parti adayı Av.Koray Uymaz’ın ise yüzde 30.6 oy oranı ile ikinci sırada yer aldığı belirtiliyor.

Ak parti’nin aradaki farkı kapatmak ve seçimi alabilmek adına türlü arayış içinde olduğu ise gelen duyumlar arasında yer alıyor.Önceki dönem belediye başkanı Hamdi Sedefçi’nin aday gösterilerek oy bölmesi ise olası seçim senaryoları arasında yer alıyor.Bir önceki seçimde CHP’den umduğunu bulamayan Sedefçi’nin DSP adayı olarak boy göstermesi ve yüzde 10.2 oranında oy alması gözlerin yine Sedefçi’ye çevrilmesine neden oldu.Demokrat Parti’den “ret” yiyen Sedefçi’nin DSP’den gelecek olan adaylık teklifi beklentisi içinde olduğu ve gösterilmesi durumunda alacağı oy ile sol kesimin yani CHP’nin oylarını böleceği hesabını yapan Ak parti Edirne teşkilatının Sedefçi’nin aday gösterilmesi için devrede olduğu iddia ediliyor.

Bilindiği gibi 2014 yerel seçimlerin de Cumhuriyet Halk Partisi CHP yüzde 36,9 oy oranı ile 34 bin 619 seçmenin il merkezinde oyunu almış, Adalet ve Kalkınma Partisi Ak parti ise yüzde 29,9 ile 28 bin 127 kişinin oyunu almış, Milliyetçi Hareket Partisi MHP yüzde 18,3 ile 17 bin 199 kişinin, Demokratik Sol Parti DSP adayı Sedefçi ise yüzde 10,2 ile 9 bin 613 kişinin oyunu almıştı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30