banner78
banner25

Ağır kusur sayılacak!

3 Temmuz 2017 tarihinden itibaren araçlarda bulunan standart dışı plakalar ağır kusur sayılacak ve cezai yaptırım uygulanacak.

Edinilen bilgiye göre Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğünce 3 Temmuz itibariyle Hızlı Geçiş Sisteminde (HGS) yanlış ceza yazılmasına da neden olan rakamların arasında vida bulunması, yazıların silik, bold, italik veya kapatma şeklinde olması ağır kusur kapsamına alındı.

Halk arasında APP plaka olarak bilinen ve Karayolu Trafik yönetmeliğine göre standart dışı olarak kabul edilen,üzerinde mühür bulunmayan plakalar yasak olduğu gerekçesi ile Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nce denetlenecek ve bu tip plaka taşıyan ar4açlara trafik cezası uygulanacak.

TÜVTÜRK muayene istasyonlarına gidecek olana araçlarda yapılacak denetim sırasında ise bu tür plaka taşıyan araçlar muayeneden geçemeyecek ve ağır kusurlu kapsamında değerlendirilecek.

Araçlarının üzerinde APP plaka bulunan ve standart dışı boya kullanılarak harf ve rakam grubu kalınlaştırılan plakaların 3 Temmuz tarihi itibari ile yapılan denetimlerde rastlanılması halinde ise 412 TL cezai işlem uygulanacak.Cezai işleme maruz kalmamak için plakaların orijinalleri ile değiştirilmesi gerektiğini belirten yetkililer Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüklerine yapılacak müracaat ile Şoförler ve Otomobilciler odasında plaka basım işlemi yapılacağını kaydederek sürücüleri uyardı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30