banner137
banner25

Afiş polemiği!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın kentin ekonomisini ayakta tutan komşu ülkeler Yunanistan ve Bulgaristan vatandaşlarına yönelik düşündüğü yeni yıl kutlama afişleri bir anda polemik konusu oldu.

Afişler üzerine Yunanca ve Bulgarca kutlama mesajı yazan Edirne Belediyesi Edirne ismini Bulgarca (Одрин-Odrin) Yunanca ise (Adrianoupolis -(Adrianoupolis - Ἀδριανούπολις) yazması tepki konusu oldu.Sosyal medya da kısa sürede büyüyen tepkiler üzerine CHP’li Belediye Başkanı Recep Gürkan’a eleştiriler artarken geçtiğimiz yıl yapılan ve yine Yunan ve Bulgar turistleri de bilgilendirmek üzere hazırlatılan Kültür ve Turizm Bakanlığı Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü,Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesi işbirliği ile bastırılan afişlerde Edirne isminin yine Yunanca ve Bulgarca yazıldığı yaptığımız araştırmalarda ortaya çıktı.Yapılan hataların zamanla sehven ( yanlışlıkla) yapıldığına dikkat çeken Edirne esnafı ise “birilerini karalamak çok kolay.Edirne ekonomisi komşuların ilimize gelişleri ile can buluyor.Bastırılan afişler Yunan ve Bulgarlar tarafından çok olumlu karşılandı.Hatta sosyal medyada en çok paylaşılan konuların başında yer aldı.Onlar bile bu konuda art niyetli düşünmezken birileri bu konuda art niyetli neden düşünür anlamış değiliz? Yapılan yanlış, ancak eleştiriler gereksiz.Reklamın iyisi kötüsü olmaz.” dediler.

Öte yandan sosyal medyada ise kısa sürede Edirne Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından bastırılan afişlere de tepki çığ gibi büyüdü.Devletin resmi kurumlarının nasıl böyle bir hatayı yaptığına anlam veremeyen bazı kişiler ise bir yılı aşkın bir süredir asılı olan şikayet ve ihbar afişlerini kimsenin görmediğini ancak o afişlerde de Edirne isminin Yunan ve Bulgar işgali sırasında kullanılan isimlerle yazıldığının yanlış olduğunu,bunun ise neden görmezden gelindiğinin merak konusu olduğunu ifade ettiler.

Bir başka yanlış ise yine İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü resmi web sitesinde yer aldı.Sitede yer alan bilgilendirmede de aynı hatanın bir devlet kurumuna yakışmadığı ileri sürüldü.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30